Important pentru milioane de șoferi! Pas final în falimentul City Insurance, cu 3 milioane de clienți RCA. ASF a depus cererea de faliment. Care au fost primele decizii ale instanței?

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a înaintat ieri, 12 octombrie, cererea de faliment formulată pe numele City Insurance, conform deciziei din 17 septembrie, când fostului lider al pieței asigurărilor i-a fost ridicată autorizația de funcționare. Tribunalul a luat deja și primele decizii, conexând cererea ASF la un dosar mai vechi în care mai multe service-uri și corespondenți străini solicită falimentul City Insurance și stabilind un nou termen pentru data de 17 noiembrie.
Şerban Buşcu - mie, 13 oct. 2021, 14:54
Important pentru milioane de șoferi! Pas final în falimentul City Insurance, cu 3 milioane de clienți RCA. ASF a depus cererea de faliment. Care au fost primele decizii ale instanței?

Judecătorii au hotărât să acorde un nou termen data de 17 noiembrie, pentru ca City Insurance să aibă posibilitatea, conferită de lege, să conteste deschiderea procedurii de faliment. În acest timp, ASF va declanșa și procedura de selecție a lichidatorilor,  urmând ca unul dintre cei  selectați să fie numit de instanță ca lichidator al City Insurance.

În data de 12 octombrie 2021 a fost depusă la Tribunalul București, în numele Autorității de Supraveghere Financiară (A.S.F.), cererea de deschidere a procedurii de faliment a Societății de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A.. Având în vedere că pe rolul Tribunalului București era deja constituit, la cererea altor creditori, un alt dosar având ca obiect insolvența societății de asigurare (dosarul nr. 27011/3/2021), cererea A.S.F. a fost atașată acestui dosar. La termenul de judecată de astăzi, 13.10.2021, instanța a luat act de cererea depusă de A.S.F. și, în raport de dispozițiile legale incidente, a acordat un nou termen de judecată pentru ca societatea City Insurance S.A. să poată formula contestație, dacă apreciază necesar.”, au explicat, pentru Economica.net, reprezentanții ASF.

Cererea ASF este conexată la un dosar mai vechi, care a avut termen astăzi (13 octombrie) și în care mai multe service-uri și corespondenți din străinătate ai City Insurance solicitau falimentul companiei pentru neachitarea daunelor.

Detalii despre dosarul la care a fost conexată cererea de faliment formulată de ASF găsiți AICI

La rândul său, acest dosar provine din alt dosar, în care grupul de service-uri Autocar solicita falimentul City Insurance și la care s-a conexat și o cerere a unui regularizator de daune care se ocupa de accidentele provocate de asigurați City Insurance în mai multe țări din Europa, dosar despre care Economica. net a scris în detaliu la vremea respectivă. Conducerea City Insurance de la acea vreme a contestat vehement pretențiile celor care cereau falimentul.

AICI detalii despre primul dosar în care i s-a cerut falimentul City Insurance, încă din 2019.

Este foarte posibil ca procedura de faliment să fie deschisă chiar de la primul termen de după cererea formulată de ASF, adică cel din 17 noiembrie. În orice caz, momentul deschiderii procedurii este foarte important, deoarece de atunci încep să curgă cele 90 de zile în care Fondul de Garantare a Asiguraților va trebui să denunțe toate polțele din portofoliul City Insurance, firmă cu 3 milioane de clienți doar pe RCA.

Amintim că, pe 17 septembrie, după trei luni în care City Insurance s-a prefăcut că va încheia o tranzacție care să îi readucă în legalitate indicatorii de solvabilitate, ASF a decis să ridice licența firmei urmând să fi înaintată și o cerere de faliment. 

Detalii despre felul în care vor fi despăgubiți clienții și păgubiții City Insurance găsiți AICI

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Gazprom nu se grăbește să obțină aprobările pentru punerea în funcțiune a Nord Stream 2. Are prea mult de câștigat datorită prețurilor mari actuale
Gazprom nu se grăbește să obțină aprobările pentru punerea în funcțiune a Nord Stream 2. Are prea mult de câștigat ...
Profitul record înregistrat de Gazprom în trimestrul al treilea al acestui an, ca urmare a preţurilor ridicate la gaze ...
Rafila: Certificatul verde nu va fi impus pentru participarea la slujbele religioase. E o opinie unanimă
Rafila: Certificatul verde nu va fi impus pentru participarea la slujbele religioase. E o opinie unanimă
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri că certificatul verde nu va fi utilizat la slujbele religioase, ...
Guvernul va aloca bani pentru subvenționarea energiei termice furnizate în București, Constanța și alte localități. Nu s-au stabilit însă până acum sumele alocate
Guvernul va aloca bani pentru subvenționarea energiei termice furnizate în București, Constanța și alte localități. ...
Guvernul va iniţia un proiect de hotărâre prin care să fie alocate, în cursul acestui an bugetar, fonduri guvernamentale ...