1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 4 º

Totul despre impozitul pe venitul global

Când veţi fi obligaţi să plătiţi noul impozit pe venitul global

În anul 2019 toţi contribuiabilii din România va trebui să plătească noul impozit pe venitul global al gospodăriei, aferent veniturilor anului 2018, dacă actualul calendar de implementare a noului impozit, anunţat de Guvern, va fi respectat. Impozitul va fi plătit în două tranşe egale.

20 apr, 2017 | ECONOMICA.net

Ministerul Finanţelor a publicat un prim draft al noului impozit pe venitul global anual al gospodăriei. Potrivit acestuia, declaraţia de impunere pe baza căreia se va calcula şi plăti impozitul va fi completată de un consultant fiscal, până la data de 25 mai.

„(1) Pentru fiecare gospodărie din România, consultantul fiscal va completa declaraţia de venit global în numele membrilor gospodăriei, pe baza documentelor justificative furnizate de reprezentantul gospodăriei, care răspunde pentru îndeplinirea obligaţiilor gospodăriei faţă de autorităţile publice până la data de 25 mai a anului fiscal următor celui în care s-au realizat veniturile.
(2) Forma și conținutul Declarației de venit global va fi stabilită prin ordin al președintelui ANAF", scrie în draftul publicat de Finanţe.

Plata impozitului se va face în două tranşe egale, în termen de 60 de zile. Iată cum arată exact textul de lege în care este specifical acest lucru:

„ART. 123*)
Plata impozitului anual datorat
(1) Impozitul anual datorat se comunică de către consultantul fiscal persoanei fizice desemnate din cadrul gospodăriei până la data de 25 mai a anului fiscal următor celui în care s-au realizat veniturile.
(2) Plata impozitului datorat se efectuează în două tranșe, astfel:
- ½ din suma datorată la data depunerii declarației de venit global
- ½ din suma datorată în termen de 60 de zile de la data depunerii declarației de venit global".

Citeşte şi Efectul introducerii noului impozit global: La un salariu mediu din Bucureşti, angajatul câştigă cel puţin 5.000 de lei pe an

Totul despre impozitul pe venitul global pe gospodărie

Impozit de 10% pe venitul global - Cum se va calcula punctajul unei gospodării

Grila de impozitare pentru gospodării, din 2018: 0% pentru venituri lunare de sub 2.000 lei, 10% pentru restul, deduceri pentru copii

Drepturile de hrană, costul telefoanelor, abonamentelor şi cartelelor, neimpozabile. Veniturile din dividende, scutite de plată - proiect

 

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO