1EUR = 4.8316 RON | Bucureşti 33 º

Finanţe şi bănci

Impozitul pe clădiri va fi perceput în funcţie de destinaţia imobilului, nu de natura juridică a proprietarului - Cod fiscal

Clădirile vor fi impozitate la fel, indiferent de natura juridică a contribuabilului, persoană fizică sau juridică, iar diferenţierea va interveni în funcţie de destinaţia clădirii, rezidenţială sau comercială, reiese din proiectul de modificare a Codului Fiscal prezentat, miercuri, în Guvern de ministrul Finanţelor Publice, Darius Vâlcov.

18 feb, 2015 | Agerpres

'Propunem eliminarea discriminării generate de sistemul fiscal actual în funcţie de natura juridică a contribuabilului, în care destinaţia clădirii poate fi rezidenţială sau comercială', a precizat Vâlcov.

Potrivit proiectului de Cod Fiscal, cota impozitului pe clădiri rezidenţiale va fi cuprinsă între 0,08% şi 0,2% faţă de cota actuală de 0,1%. În schimb, cota impozitului pe clădiri nerezidenţiale, va fi cuprinsă între 0,2% şi 1,3%, scrie Agerpres.

Pentru terenurile situate în intravilan au fost introduse limite minime şi maxime, pe ranguri de localităţi şi zone, se mai arată în proiectul de Cod Fiscal.

În cazul mijloacelor de transport, 's-a introdus posibilitatea de scutire sau reducere a impozitului pe mijloacele de transport agricole folosite exclusiv în domeniul agricol', a mai anunţat Darius Vâlcov.

De asemenea, actul normativ va acorda competenţe suplimentare consiliilor locale, astfel încât să poată majora impozitul pe clădiri şi impozitul pe teren cu până la 500%, pentru clădirile şi terenurile neîngrijite situate în intravilan. De asemenea, pentru terenul agricol din extravilan nelucrat timp de doi ani consecutiv se poate majora impozitul pe teren cu până la 500%.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO