1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 9 º

Finanţe şi bănci

Imprimeria BNR îşi cumpără tiparniţe de bani. Investiţia, finanţată cu un credit de până la 16 milioane euro de la BCR

Regia Autonomă Imprimeria Băncii Naţionale a României va contracta un credit de la BCR, în valoare de până la 16 milioane de euro, pentru a finanţa achiziţionarea unor maşini de tipărit şi a unui sistem de fabricare a formelor de tipar. Instituţia a primit oferte de la doar două bănci.

06 mar, 2018 | ECONOMICA.net

Costul final al împrumutului este de aproximativ 178.000 de euro, faţă de un cost iniţial estimat la 1,4 milioane euro, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Creditul va fi rambursat în cinci ani, în rate trimestriale egale, cu un an de graţie de la prima tragere. Imprimeria BNR îşi rezervă dreptul de a nu accesa întreaga sumă pusă la dispoziţie de bancă, de unde şi costul relativ mic al împrumutului.

La licitaţie s-au înscris BCR şi CEC Bank.

Imprimeria BNR tipăreşte bancnotele de 1 leu, 5 lei şi 10 lei, biletele mai mari fiind printate în Elveţia.

BNR a lansat în circulaţie, de la 1 ianuarie 2018, bancnotele şi monedele cu noua stemă a ţării, restul elementelor caracteristice şi elementele de siguranţă fiind aceleaşi cu ale banilor aflaţi deja în circulaţie. Bancnotele și monedele cu noua stemă vor fi lansate în circulație în mod eșalonat, în funcție de nevoile reale ale circulației monetare, şi vor circula în paralel cu "banii vechi".

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO