Împrumuturi mai ieftine pentru Prima Casă la Banca Transilvania

Banca Transilvania (BT) a ieftinit împrumuturile Prima Casă, dobânda anuală efectivă (DAE) fiind de 6,23%, iar dobânda nominală de 3,76%, până la 30 septembrie, potrivit unui comunicat al băncii.
Economica.net - mie, 21 aug. 2013, 07:46
Împrumuturi mai ieftine pentru Prima Casă la Banca Transilvania

Banca Transilvania are, „în prezent, cea mai avantajoasă ofertă de pe piaţă (la creditele pentru Prima Casă, n.r.), cu o dobândă anuală efectivă (DAE) de 6,23% şi cu o dobândă nominală de 3,76%, până la 30 septembrie“, se spune într-un comunicat al Băncii Transilvania (TLV)

Noile caracteristici ale acestor credite, acordate în exclusivitate în lei, permit „împrumuturi cu până la 7,8% mai mari decât până acum“.

Condiţiile creditelor Prima Casă de la TLV sunt: analiza rapidă a solicitărilor de credit venite de la clienţi, gradul de îndatorare de până la 65%, evaluarea gratuită la Banca Transilvania şi un avans necesar de 5%.

Pentru un astfel de împrumut pot aplica atât persoanele care nu deţin o locuinţă, cât şi cei care au deja un imobil cu o suprafaţă utilă de până la 50 mp, potrivit documentului TLV.

Costul creditelor Prima Casă de la Banca Transilvania este compus dintr-un depozit colateral echivalent a trei rate de dobândă, respectiv ROBOR 3M + 0 p.p. = 3,76% pe an, o taxă de gestiune lunară de 0,17%, lunar, din soldul creditului, zero comision pentru rambursare anticipată şi zero comision de evaluare.

Comisionul de gestiune pentru Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri este de 0,49% pe an, calculat la jumătate din soldul creditului. Taxa Arhivei Electronice de Garanţii Reale Mobiliare este de 70 lei.

În cazul unui împrumut de 200.000 lei, pe o perioadă de 360 luni, rata în prima lună este de 1.268 lei, DAE este de 6,23%, iar suma totală de plată, 415.489 lei.

Plafonul actual al Băncii Transilvania, pentru Creditele Prima Casă, este de 105 milioane lei, din care 35 milioane lei au ca destinaţie cumpărarea de locuinţe ANL.

Banca Transilvania este una dintre cele mai mari bănci din România, în funcţie de active. Are peste 6.000 de angajaţi, o reţea formată din 550 de sedii şi aproape 1,68 milioane de clienţi activi. 

Te-ar mai putea interesa și
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) la uzina sa de la Valencia (Spania), transmite Reuters, relatează Agerpres....
TeraPlast a finalizat preluarea grupului austriac Wolfgang Freiler
TeraPlast a finalizat preluarea grupului austriac Wolfgang Freiler
TeraPlast a încheiat achiziția grupului Wolfgang Freiler, intrând de astăzi în proprietatea pachetului de 100% din capitalul ...
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres în exploatare a României a ajuns la peste 1.091 de kilometri, transmite pe pagina ...
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat ...