Împrumuturi mai ieftine pentru Prima Casă la Banca Transilvania

Banca Transilvania (BT) a ieftinit împrumuturile Prima Casă, dobânda anuală efectivă (DAE) fiind de 6,23%, iar dobânda nominală de 3,76%, până la 30 septembrie, potrivit unui comunicat al băncii.
Economica.net - mie, 21 aug. 2013, 07:46
Împrumuturi mai ieftine pentru Prima Casă la Banca Transilvania

Banca Transilvania are, „în prezent, cea mai avantajoasă ofertă de pe piaţă (la creditele pentru Prima Casă, n.r.), cu o dobândă anuală efectivă (DAE) de 6,23% şi cu o dobândă nominală de 3,76%, până la 30 septembrie“, se spune într-un comunicat al Băncii Transilvania (TLV)

Noile caracteristici ale acestor credite, acordate în exclusivitate în lei, permit „împrumuturi cu până la 7,8% mai mari decât până acum“.

Condiţiile creditelor Prima Casă de la TLV sunt: analiza rapidă a solicitărilor de credit venite de la clienţi, gradul de îndatorare de până la 65%, evaluarea gratuită la Banca Transilvania şi un avans necesar de 5%.

Pentru un astfel de împrumut pot aplica atât persoanele care nu deţin o locuinţă, cât şi cei care au deja un imobil cu o suprafaţă utilă de până la 50 mp, potrivit documentului TLV.

Costul creditelor Prima Casă de la Banca Transilvania este compus dintr-un depozit colateral echivalent a trei rate de dobândă, respectiv ROBOR 3M + 0 p.p. = 3,76% pe an, o taxă de gestiune lunară de 0,17%, lunar, din soldul creditului, zero comision pentru rambursare anticipată şi zero comision de evaluare.

Comisionul de gestiune pentru Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri este de 0,49% pe an, calculat la jumătate din soldul creditului. Taxa Arhivei Electronice de Garanţii Reale Mobiliare este de 70 lei.

În cazul unui împrumut de 200.000 lei, pe o perioadă de 360 luni, rata în prima lună este de 1.268 lei, DAE este de 6,23%, iar suma totală de plată, 415.489 lei.

Plafonul actual al Băncii Transilvania, pentru Creditele Prima Casă, este de 105 milioane lei, din care 35 milioane lei au ca destinaţie cumpărarea de locuinţe ANL.

Banca Transilvania este una dintre cele mai mari bănci din România, în funcţie de active. Are peste 6.000 de angajaţi, o reţea formată din 550 de sedii şi aproape 1,68 milioane de clienţi activi. 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
România se pregăteşte pentru un val de refugiaţi ucrainieni. Rezerva strategică e gândită pentru câteva mii de persoane
România se pregăteşte pentru un val de refugiaţi ucrainieni. Rezerva strategică e gândită pentru câteva mii de persoane
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, afirmă că România este pregătită pentru a primi mii de eventuali refugiaţi, ...
Moderna a început testele clinice pentru un rapel împotriva Omicron
Moderna a început testele clinice pentru un rapel împotriva Omicron
Compania americană Moderna a anunţat miercuri că a început testele clinice pentru o doză de rapel a unui vaccin conceput ...
Ungaria nu va sprijini Ucraina în faţa Rusiei, întrucât Kievul nu respectă drepturile minorităţii maghiare – Peter Szijjarto
Ungaria nu va sprijini Ucraina în faţa Rusiei, întrucât Kievul nu respectă drepturile minorităţii maghiare – ...
Ungaria nu va sprijini Ucraina în actualul conflict al acesteia cu Rusia atât timp cât Kievul continuă să priveze minoritatea ...