În 2015, românii vor cumpăra, pentru prima oară, un milion de televizoare LCD și LED

Piața românească de televizoare LCD și LED a crescut anul trecut fulminant, iar 2015 ar putea fi primul an în care numărul receptoarelor vândute ar putea depăși un milion. 
Economica.net - mar, 20 ian. 2015, 22:02
În 2015, românii vor cumpăra, pentru prima oară, un milion de televizoare LCD și LED

“Nu există cifre finale pentru anul 2014, însă putem spune cu certitudine că a fost anul televizoarelor. Creșterile au fost foarte mari, estimările noastre le plasează la peste 30% și cred că piața va ajunge la aproximativ 900.000 de unități. Acest lucru arată pe de o parte, creșterea apetitului consumatorilor, dar demonstrează totodată că produsele sunt mai accesibile. În 2014, prețurile pentru televizoare au scăzut, ceea ce a permis clienților să acceseze produse cu diagonale mai mari, dar și cu funcții mai avansate”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Lucian Rădulescu, Country Head SONY pentru România și Republica Moldova.

Potrivit acestuia, anul trecut, motorul principal al creșterii a fost eroziunea prețurilor, și probabil că anul acesta nu vom mai avea același ritm de scădere a prețurilor. Apetitul de cumpărare rămâne și vom vedea anul acesta o creștere organică ce se poate plasa oriunde între 0 și 10%. O creștere de 10% s-ar putea traduce într-o piață totală de aproximativ 1 milion de unități, cel mai mare volum înregistrat până acum pe acest segment, apreciază oficialul Sony.

Tot mai multe televizoare Smart, SONY vine cu Android TV

„Între 30% și 50% din televizoarele vândute la nivel local dețin o funcție smart, o aplicație, un browser. Desigur, nevoia de televizoare smart este în creștere, la fel și nivelul de accesibilitate. Sony mizează în acest sens pe platforma îmbunătățită Android, care oferă o compatibilitate sporită între televizor și dispozitivele mobile. Astfel, orice aplicație disponibilă în Google Play va putea fi accesată pe televizor”, a mai spus Lucian Rădulescu.

Potrivit acestuia, testele făcute de Sony cu funcția “Cast” permit transmisia wireless Full HD, streaming la rezoluție Full HD, astfel că experiența de vizionare și de utilizare a aplicațiilor este îmbunătățită.

Televizoarele 4K sunt din ce în ce mai populare

Dacă în 2013 s-au comercializat câteva sute de televizoare 4K, în 2014 creșterea a fost explozivă, iar anul acesta, datorită prețurilor din ce în ce mai mici, numărul televizoarelor ce încorporează această tehnologie care vor fi comercializate va fi din ce în ce mai mare.

“Sony estimează că piața locală de televizoare 4K a depășit 2.000 de unități. Desigur, această evoluție a venit și ca urmare a introducerii pe piață a modelelor cu diagonală sub 50 de inci, cu panel 4K, dar fără funcțiile specifice unui astfel de produs. Sony s-a menținut anul trecut pe segmentul televizoarelor 4K premium, păstrându-și angajamentul de a livra experiențe și produse de calitate, care să aducă beneficii suplimentare utilizatorilor”, a mai spus Country Head-ul SONY.

Te-ar mai putea interesa și
Ciprian Ciucu: Lucrările de la Prelungirea Ghencea au avansat, dar nu sunt la nivelul la care mă aşteptam
Ciprian Ciucu: Lucrările de la Prelungirea Ghencea au avansat, dar nu sunt la nivelul la care mă aşteptam
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, declară că lucrările de la Prelungirea Ghencea au avansat, dar că acestea nu sunt la nivelul la care se aştepta, menţionând în acest sens că "nu există......
Avertisment din Germania – Nivelul scăzut al râurilor afectează lanţurile de aprovizionare. Situaţia devine şi mai gravă
Avertisment din Germania – Nivelul scăzut al râurilor afectează lanţurile de aprovizionare. Situaţia devine şi ...
Confederaţia Industriei Germane (BDI) a avertizat marţi că nivelul scăzut al râurilor şi seceta ameninţă securitatea ...
Dosar Revoluţie 1989 – Rechizitoriu: „Într-o singură noapte, un singur regiment a executat aproape o jumătate de milion de trageri”
Dosar Revoluţie 1989 – Rechizitoriu: „Într-o singură noapte, un singur regiment a executat aproape o jumătate ...
În timpul luptelor duse în decembrie 1989 în zona Otopeni între diferite detaşamente militare cărora li se comunicase ...
Călin Bichir, ACVATOT: Se impun măsuri pentru redresarea sectorului construcțiilor – Interviu
Călin Bichir, ACVATOT: Se impun măsuri pentru redresarea sectorului construcțiilor – Interviu
Instabilitatea pieței construcților se menține și la această oră, find provocată predominant de scumpirea tuturor ...