În 2020, numărul de curse charter cu autocarul a fost același, dar numărul turiștilor a fost mai mic faţă de 2019 – Hello Holidays

Până la începutul lunii martie, când a fost impusă starea de urgență din cauza pandemiei de coronavirus, agenția de turism Hello Holidays vânduse aproximativ 70% din oferta pentru 2020 disponibilă în primul trimestru al anului. În iunie, după reluarea turismului, numărul de curse charter cu autocarul a fost același, dar numărul turiștilor a scăzut din cauza temerilor legate de pandemie.
Răzvan Zamfir - joi, 15 oct. 2020, 19:10
În 2020, numărul de curse charter cu autocarul a fost același, dar numărul turiștilor a fost mai mic faţă de 2019 - Hello Holidays

„Au fost luni cu multe provocări, în care ne-am regândit planul pentru 2020, în care am fost și mai apropiați de turiștii noștri și am găsit rapid soluții pentru ca vacanța lor să se desfășoare în condiții normale. Când s-a introdus obligativitatea prezentării rezultatului negativ al unui test pentru intrarea în Grecia, de exemplu, în numai câteva zile am făcut parteneriate cu clinici unde turiștii noștri să se testeze cu rapiditate. I-am informat despre noile condiții de călătorie, despre regulile sanitare și de protecție sanitară la destinație, nu numai despre cazare, masă, atracții și obiective turistice, ceea ce făceam în mod normal”, spune Cosmin Vasile, manager destinație Hello Holidays.

În România, turiștii au mers în special pe litoral, pentru că era sezon, și unde au fost cumpărate și pachete de sașe-șapte nopți, și de un weekend. Din luna iunie, agenția a reluat și circuitele prin România cu o durată de cel puțin trei zile, și excursiile “O zi cât o vacanță”, cu ieșiri din cotidian pentru o zi.

Agenția a dus turiști și în:

  • Bulgaria, unde era nevoie de un simplu formular pentru intrarea în țară, la care s-a și renunțat în plin sezon și unde un număr foarte mare de turiști și-au petrecut vacanța de vară și au revenit pentru un weekend. Bulgaria a fost și destinația excursiilor de o zi “O zi cât o vacanță”. Cele mai multe au fost vara acesta la Varna, Balchik, Plevna, Veliko Târnovo;
  • Turcia, unde de când s-a reluat operarea, la mijlocul lunii august, și până la jumătatea lunii octombrie au fost vânzări peste așteptări. Traficul mare s-a înregistrat și datorită faptului că nu se cere realizarea unui test anterior plecării în vacanță;
  • Grecia a început foarte bine, la jumătatea lunii iunie, dar numărul turiștilor s-a mai redus atunci când autoritățile elene au cerut prezentarea rezultatului negativ al unui test. Când a fost reluată operarea pe Grecia, ofertele special au fost păstrate și s-a dovenit a fi o politică foarte bună în relația cu clienții.

„Dacă ar fi să comparăm perioada jumătatea lunii iunie – jumătatea lunii octombrie 2020 cu perioada similară a anului trecut, numărul de curse charter cu autocarul a fost același, dar numărul turiștilor a fost mai mic. Noi aveam în ofertă foarte multe circuite în Europa, cu o durată de la șase la 19 zile, pe care din cauza restricțiilor apărute le-am amânat pentru anul viitor, când sperăm ca situația să revină la normal. În această toamnă, Turcia este destinația cu cele mai multe programe și vânzări, de la vacanțe de numai câteva zile la Istanbul la circuite și sejururi în Cappadocia, Pamukkale, Safranbolu, la care se adaugă tot ce oferim pe România – circuite în Transilvania, Maramureș, Bucovina, cu vizite la conace, muzee, case memorial, și în Grecia, unde organizăm pelerinaje la Sfântul Nectarie, circuite”, susține Cosmin Vasile.

În ceea ce privește veniturile din acest an, oficialii Hello Holidays consideră că e dificil de făcut o analiză înainte de finalizarea anului, după un sezon atipic, în care s-a început operarea pe destinațiile externe gradual, în iunie, iulie și august, turiștii au migrat de la o destinație la alta sau unii și-au amânat vacanța pentru 2021.

Cele mai căutate rute interne 

„Litoralul a avut cea mai mare pondere în vânzări, fiind sezon de vară, dar imediat după vorbim despre circuitele pe care le organizăm în România. Sub brandul “O zi cât o vacanță“ am organizat în fiecare duminică excursii pe Transfăgărășan, Transalpina, în Delta Dunării, la Viscri-Sighișoara, Târgoviște-Sinaia, Salina Ocnele Mari, Argeș etc., dar și circuite cu o durată mai mare de trei zile în toate regiunile turistice din țară. Bulgaria s-a vândut constant din iunie până la jumătatea lunii septembrie. Grecia a fost foarte căutată din iunie până la jumătatea lunii august, când am reluat operarea pe Turcia. Noi avem în ofertă mai multe feluri de vacanțe, cu charter autocar, în Kusadasi, Bodrum, Marmaris, dar și pe avion, în Antalya. Turcia s-a vândut foarte bine de la mijlocul verii și încă se vinde. În octombrie am încheiat programul charterelor și ne axăm pe circuite. În Turcia acum e “sezon” de relaxare la shopping, de vizitare a obiectivelor turistice, de experiențe culinare, de fotografii. Acestea sunt scopurile vizate de turiștii noștri când aleg programele noastre de toamnă” arată Cosmin Vasile. 

Potrivit oficialului Hello Holidays, compania s-a reorganizat în acest an în așa fel încăt să păstreze în ofertă ce se vinde, zonele de vacanță unde românii aveau acces, să suplimenteze programe când e fost cazul, să vină în întâmpinarea turiștilor noștri cu informații actualizate din destinații, și să îi informeze constant despre modificările apărute.

„Suntem 27 de specialiști, cu o vechime considerabilă la Hello Holidays, și funcționăm ca o echipă ca să ducem lucrurile mai departe. Nu am așteptat susținere din partea cuiva, am căutat noi permanent soluții pentru ca activitatea să fie constantă și în aceeași manieră în relația cu turiștii noștri”, explică Vasile.  

Pentru 2021, turoperatorul va merge înainte, privind cu mare atenție la tot ce se întâmplă în jur și căutând permanent soluții, în speranța că un leac pentru dispariția virusului va fi găsit.

„Ar fi cea mai liniștitoare variantă pentru toți, însă nu știm ce se va întâmpla, de fapt. Noi suntem pregătiți pentru încă o perioadă de dificultăți, abia ne-am probat rezistența în sezonul 2020 și am văzut că lucrurile au mers înainte, chiar dacă, în mod evident, mult mai greu față de anii trecuți”, conchide Cosmin Vasile.   

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Unirii A8: Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) scos la licitație
Autostrada Unirii A8: Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) scos la licitație
CNAIR a transmis astăzi la ANAP documentația necesară lansării procedurii de achiziție publică pentru Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin), în lungime de 19,3 km, a anunțat ministrul......
Funcţionari bancari – cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Funcţionari bancari – cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei persoane în vârstă ...
Viorel Hrebenciuc pierde definitiv procesul cu ANI şi trebuie să plătească 42.000 de euro, avere nejustificată
Viorel Hrebenciuc pierde definitiv procesul cu ANI şi trebuie să plătească 42.000 de euro, avere nejustificată
Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a pierdut definitiv, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procesul cu Agenţia Naţională ...
Ce spune șeful ANRE despre obligația montării contoarelor la prosumatori
Ce spune șeful ANRE despre obligația montării contoarelor la prosumatori
Președintele ANRE, George Niculescu, afirmă că obligația montării unui contor suplimentar la prosumatori, proces care ...