Forget Black Friday. Cum poţi să cumperi produse cu până la 50% mai ieftine în fiecare zi

Mulţii dintre cumpărătorii online nu ştiu că majoritatea magazinelor online organizează un fel de Black Friday în fiecare zi. Iată cum:
Economica.net - sâm, 07 dec. 2013, 15:26
Forget Black Friday. Cum poţi să cumperi produse cu până la 50% mai ieftine în fiecare zi

Dacă nu te deranjează că ambalajul unui produs este deteriorat, dacă produsul a fost testat sau foarte puţin folosit sau prezintă mici urme de deteriorare, dar funcţionalitatea acestuia nu este afectată în nici un fel, poţi beneficia de reduceri ce ajung şi la 50% din preţul produsului.

Magazinele au realizat categoria de renew, sau resigitale, unde găseşti mii de produse cu reduceri semnificative în fiecare zi, iar garanţia pentru aceste articole este între 12 şi 24 de luni.

“Resigilatele se vând bine, mai ales dacă sunt produse de top sau foarte căutate în categoria în care se încadreaza. De multe ori aceste produse dispar de pe raft chiar a doua zi de când au fost introduse la resigilate. Pentru că sunt produse noi, reducerile pot fi între 5% şi 25% în funcţie de cum arată produsul. Trebuie subliniat faptul că produsele sunt absolut funcţionale, şi primesc garanţie completă”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Dana Iorga director general operaţiuni al magazinului online KOYOS.ro.

Interesul pentru astfel de produse este din ce în ce mai mare

“Categoria produselor resigilitate / renew este formată din produsele returnate de către clienţi. Majoritatea produselor sunt noi, doar că sunt la un preţ cu 20 – 25% mai mic. Prin urmare, interesul pentru astfel de produse este unul din ce în ce mai mare, cu atat mai mult cu cât vorbim de produse de generaţie nouă”, a declarat Mihai Pătraşcu, CEO evoMAG.

Potrivit acestuia, în prezent, o pondere de 1,5% din numărul comenzilor sunt returnate, un procent în crestere faţă de anii trecuţi, când erau returnate sub 1% din comenzi. Cu toate că produsele resigilate sunt din ce în ce mai multe, preţul bun la care pot fi achizitionate, face să fie vândute foarte repede.

La eMAG reducerile pot ajunge până la 50% la astfel de produse

“Încă nu se poate vorbi despre o cultură a achiziției de produse resigilate în România, dar se poate vorbi despre o comunitate de clienți eMAG care este deja familiarizată cu acest concept. Reducerile variază în funcție de starea produsului, de proveniență, de problemele pe care le-a avut.  Reducerea inițială poate fi între 8 și 15%, dar poate ajunge și până la 50%. Politica eMAG este să creștem discount-ul în fiecare lună în care produsul nu se vinde”, a declarat Lucia Ciucă, director de marketing al eMAG.

Potrivit acesteia, când vorbim de resigilate la eMAG vorbim în principal  despre „produsele care au fost returnate de către clienți pentru că la eMAG oferim serviciul retur în 30 de zile în care poți returna produsele care nu ți-au plăcut, dintr-un motiv sau altul, și primești garantat banii înapoi”. Tot în această categorie intră și produse care au fost expuse în showroom. Aceste produse pot avea zgârieturi fine sau mici defecte aproape insesizabile.

Produsele resigilate de la eMAG sunt vândute de regulă cu garanția originală a produsului nou, produsele returnate în 30 de zile au garanția originală, cele care au fost expuse în showroom au între 12 și 24 de luni de garanție. 

“Uneori sunt vândute și câteva sute de produse resigilate pe zi. Se observă o creștere a cererii în luna decembrie, dar atunci crește cererea pe toate categoriile de produse. Ca o observație generală,  apreciem că produsele resigilate nu depășesc 1% din piață”, a mai spus Lucia Ciucă.

Te-ar mai putea interesa și
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale......
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...