1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

News

În ce oraşe sunt cele mai multe locuri de muncă şi în ce domenii - analiză SmartDreamers

Aproape jumătate dintre locurile de muncă oferite la nivel naţional sunt disponibile în Bucureşti, cele mai căutate posturi fiind în domeniul IT, cu 44% din total, arată o analiză realizată de platforma de recrutare online, SmartDreamers.

24 iul, 2014 | Agerpres

În ceea ce priveşte comportamentul candidaţilor la joburile scoase la concurs, sursa citată precizează că tinerii visează la joburi în Vânzări (29,5% din totalul aplicărilor), IT (18,65%), Marketing (16,15%) şi în Administraţie (11,54%).

Candidaţii la joburi preferă în special ofertele de joburi permanente, aplicările la acest tip de contracte fiind de 15 ori mai mare decât în cazul joburilor cu perioadă determinată.

De asemenea, aproximativ una din cinci aplicări (19%) pe SmartDreamers se face pentru unul dintre programele Internship, spre deosebire de aplicările la joburi temporare (5% din total).

Conform analizei, Bucureştiul oferă cele mai multe joburi la nivel naţional, respectiv 48% din total, în timp ce Cluj este, cu 28%, judeţul care urmează capitala în topul joburilor.

La nivel naţional, judeţul Iaşi completează podiumul numărului de poziţii disponibile, cu 13% din ofertă, dar la mică distanţă de Timiş, cu 11% din totalul joburilor existente pe platforma SmartDreamers.

Pe domenii de activitate, IT-ul se situează pe primul loc în Bucureşti (cu 44% din totalul joburilor în capitală), fiind urmat, la mare distanţă, de Customer Support (14,5%), Vânzări (9,6%) şi Financiar (4,3%). Sectorul IT domină şi în alte judeţe, precum: Timiş (33.3%), Iaşi (33,3%), Cluj (30,5%) sau Sibiu (28%).

SmartDreamers, platforma de recrutare care simplifică legătura dintre companii şi candidaţii la joburi, oferă tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani posibilitatea de a-şi găsi locul de muncă potrivit experienţei şi pregătirii lor.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO