În Centrul Istoric sunt 38 de imobile încadrate în clasa I de risc seismic care prezintă pericol public – Firea

În Centrul Istoric al Capitalei sunt înregistrate 38 de imobile încadrate în clasa I de risc seismic care prezintă pericol public, în care sunt 87 de apartamente ocupate de 200 de locatari, în timp ce pe Calea Victoriei sunt 12 astfel de clădiri, a anunţat miercuri Gabriela Firea.
Economica.net - mie, 31 aug. 2016, 11:57
În Centrul Istoric sunt 38 de imobile încadrate în clasa I de risc seismic care prezintă pericol public - Firea

‘În zona Centrului Istoric, structura imobilelor încadrate în diferite clase de risc seismic – proprietate privată a statului sau proprietate mixtă – se prezintă astfel: risc seismic gradul I pericol public – 38 de imobile, în care sunt 87 de apartamente ocupate în prezent de 200 de cetăţeni; risc seismic gradul I – 11 imobile; risc seismic gradul II – 6 imobile. În ceea ce priveşte clădirile cu bulină de pe Calea Victoriei: imobile încadrate în clasa I de risc seismic care prezintă pericol public – 12 clădiri; clasa I risc seismic – o clădire; clasa a doua – trei clădiri; clasa a treia – două clădiri’, a precizat Firea, într-o conferinţă de presă.

Ea a adăugat că sunt demarate în regim de urgenţă procedurile pentru consolidarea clădirilor din zonele menţionate, dar este nevoie de expertizarea lor.

‘În funcţie de concluziile raportului de expertiză se poate trece la serviciul de proiectare şi demararea execuţiei lucrărilor. Pentru fiecare fază este necesară solicitarea din partea proprietarilor şi depunerea documentelor. Beneficiază de finanţare de la bugetul de stat imobilele încadrate în clasa I de risc seismic şi care prezintă pericol public. Restituirea sumelor aferente consolidării se face de către proprietari în rate lunare egale în lei, fără dobândă, cu o durată de rambursare de 25 de ani de la data recepţiei’, a explicat primarul general.

Directorul general al Administraţiei Fondului Imobiliar, Mihai Enăchescu, a menţionat că Primăria Capitalei deţine, în Centrul Istoric, şapte imobile în administrare, care pot fi consolidate fără probleme.

‘Pe zona Centrului Vechi, în prezent, în evidenţele municipalităţii există şapte imobile deţinute integral, libere, nemaifiind nevoie de intervenţii ulterioare faţă de locatari sau de proprietarii din aceste imobile’, a spus Enăchescu.

Te-ar mai putea interesa și
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în doi ani. Unde se oprește „cutremurul” din piața brokerajului?
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în ...
DAW Management Broker de Asigurări a mai luat o amendă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și ajunge la a patra sancțiune în nici doi ani, iar Autoritatea deja îi acordă o......
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator –  studiu Confederaţia Turistică Elenă
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator – studiu Confederaţia Turistică ...
Contribuţia totală a turismului la economia Greciei în 2023 (incluzând beneficiile directe şi secundare) este estimată ...
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
Agenţia de rating S&P Global a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României ...
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor occidentale neprietenoase”
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor ...
Ministerul rus al Educaţiei a introdus golful la orele de educaţie fizică în licee, decizie criticată de Partidul Comunist ...