1EUR = 4.8332 RON | Bucureşti 19 º

Extern

În ciuda dificultăţilor din economia Rusiei, veniturile lui Putin au crescut anul trecut

Veniturile preşedintelui rus Vladimir Putin au depăşit 137.000 de euro în 2014, dublându-se practic faţă de cele din 2013, potrivit Kremlinului şi guvernului rus, care au dat miercuri publicităţii declaraţiile de avere ale primilor oameni în stat, relatează SputnikNews.

16 apr, 2015 | Agerpres

Lista cu bunuri imobiliare şi mijloace de transport aparţinând şefului statului rus nu a fost modificată în ultimii ani. Putin deţine în continuare un apartament de 77 de metri pătraţi şi un teren de 1.500 de metri pătraţi. În plus, Putin mai are în folosinţă un apartament de 153,7 de metri pătraţi şi o parcare de 18 metri pătraţi.

La fel ca în anii precedenţi, preşedintele rus posedă trei autoturisme - un GAZ M-21, un GAZ M-21R, o Niva şi o remorcă Skif.

La capitolul venituri, preşedintele rus e surclasat însă de premierul său Dmitri Medvedev, ale cărui venituri de asemenea s-au dublat în 2014. Astfel, Medvedev a câştigat 147.144 de euro faţă de 57.843 euro în 2013.

Această creştere a veniturilor preşedintelui Vladimir Putin şi premierului Dmitri Medvedev este legată de creşterea nivelului lor de salarizare, a explicat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. În urmă cu un an, Putin a semnat un decret vizând majorarea de 2,65 ori a salariului său şi celui al premierului.

Chiar dacă în creştere, veniturile preşedintelui rus sunt mai mici decât cele ale unora dintre subordonaţii săi, a indicat acelaşi purtător de cuvânt.

Pe fondul dificultăţilor pe care le întâmpină Rusia ca urmare a sancţiunilor occidentale, preşedintele Vladimir Putin a ordonat în acest an reducerea cu 10% a salariului său, a premierului şi altor înalţi funcţionari, ceea ce se va reflecta în declaraţia de avere pe 2015.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO