În pandemie de COVID-19, vizitele la serviciile de urgenţă în Anglia au ajuns la cel mai mic nivel înregistrat vreodată – NHS

Numărul de vizite la serviciile de urgenţă din Anglia a scăzut la cel mai mic nivel înregistrat vreodată în luna aprilie, în contextul pandemiei de COVID-19, care i-a descurajat pe pacienţi să meargă la spital, au anunţat joi autorităţile sanitare, citate de AFP, scrie Agerpres. 
Economica.net - joi, 14 mai 2020, 10:47
În pandemie de COVID-19, vizitele la serviciile de urgenţă în Anglia au ajuns la cel mai mic nivel înregistrat vreodată - NHS

În total, în aprilie 2020, în Anglia au fost înregistrate 917.000 de vizite la urgenţă, o scădere de 56,6% faţă de aprilie 2019, relevă cifrele publicate de NHS England.

„Este cel mai mic număr înregistrat vreodată”, subliniază NHS England într-un comunicat, adăugând că este vorba „probabil de rezultatul reacţiei la COVID-19”, care i-a descurajat pe oameni să meargă la spital de frică să nu fie contaminaţi sau să nu suprasolicite cadrele sanitare, scrie Agerpres.

La anunţarea măsurilor de izolare, la 23 martie, premierul britanic Boris Johnson le-a cerut concetăţenilor să „rămână acasă” pentru a nu suprasolicita serviciile de urgenţă şi pentru a „salva astfel vieţi”. Medicii se tem ca această situaţie să nu fi dus la o creştere a deceselor în urma unor boli netratate sau detectate prea târziu.

La nivel naţional, biroul de statistică a recenzat până la 1 mai 2020, peste 36.000 de decese având drept cauză suspectată COVID-19, menţionată pe certificatul de deces. Pe aceeaşi perioadă de şase săptămâni, supramortalitatea în raport cu media pe ultimii cinci ani a fost de 50.000 de decese.

Joi, NHS i-a îndemnat pe toţi cei care consideră că ei înşişi sau apropiaţi ai lor au suferit un accident vascular cerebral să nu mai amâne vizita la doctor.

„Medici cu experienţă sunt preocupaţi că oamenii refuză să apeleze la ajutor atunci când au nevoie din cauza temerilor legate de coronavirus”, explică NHS într-un comunicat. „Or, „peste tot în ţară, serviciile de sănătate au fost restructurate pentru a reduce riscul de expunere la sau de transmitere a unor infecţii în spital”, afirmă NHS.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul va adopta o hotărâre privind acordarea ajutoarelor de urgenţă în cazul inundaţiilor
Guvernul va adopta o hotărâre privind acordarea ajutoarelor de urgenţă în cazul inundaţiilor
Premierul Florin Cîţu a anunţat astăzi că săptămâna viitoare Guvernul va adopta o hotărâre referitoare la acordarea ajutoarelor de urgenţă în cazul inundaţiilor....
Preşedintele Consiliului Fiscal: Cripto nu sunt monede, ci active financiare speculative
Preşedintele Consiliului Fiscal: Cripto nu sunt monede, ci active financiare speculative
Preşedintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu, consideră că așa-numitele „Cripto” nu sunt monede, ci active financiare ...
Premierul Florin Cîţu trimite prefecții pe teren
Premierul Florin Cîţu trimite prefecții pe teren
Premierul Florin Cîţu le-a cerut astăzi prefecţilor să meargă pe teren în zonele afectate de inundaţii. Totodată ...
Piața mondială a luxului va ajunge în acest an la peste 250 mld. euro
Piața mondială a luxului va ajunge în acest an la peste 250 mld. euro
Compania de consultanță Bain & Company a dat publicității un studiu din care rezultă că piața mondială a luxului ...