În perioada 2017 – 2018, PMB a finanţat noi programe sociale de peste 43 de milioane de euro

Primăria Municipiului Bucureşti a finanţat noi programe sociale de peste 43 de milioane de euro în perioada 2017 - 2018, informează marţi PMB.
Economica.net - mar, 17 iul. 2018, 07:55
În perioada 2017 - 2018, PMB a finanţat noi programe sociale de peste 43 de milioane de euro

‘Am iniţiat programe menite să încurajeze natalitatea, să faciliteze integrarea, să sprijine familiile în întreţinerea şi educarea categoriilor sociale vizate şi să contribuie la o dezvoltare cât mai echilibrată a familiei. Sumele alocate până în prezent, de la debutul acestor programe, se ridică la peste 43 de milioane de euro’, afirmă primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, într-un comunicat transmis AGERPRES.

La propunerea primarului general, CGMB a aprobat acordarea de stimulente menite să ajute categoriile defavorizate, dar şi să încurajeze tinerii să îşi întemeieze familii şi să aducă pe lume copii, menţionează sursa citată.

În ceea ce priveşte stimulentul financiar pentru nou-născuţi în valoare de 2.500 de lei, PMB precizează că suma alocată până în prezent este de 10 milioane de euro. Beneficiul este reglementat printr-o hotărâre a CGMB din 8 iunie 2017, iar sumele se acordă prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti. Beneficiari sunt părinţii copiilor nou-născuţi, cu domiciliul sau reşedinţa pe raza administrativ-teritorială a municipiului Bucureşti de cel puţin şase luni la momentul depunerii cererii, ai căror copii s-au născut într-o maternitate din cadrul unităţilor sanitare cu paturi, publice sau private, de la nivelul municipiului Bucureşti, care nu înregistrează datorii faţă de bugetul local.

Cât priveşte stimulentul pentru copiii cu handicap în valoare de 1.000 de lei/lună, Municipalitatea arată că suma alocată până în prezent este de 8 milioane de euro. Programul reglementat de hotărârea CGMB 292/2017 se adresează copiilor cu handicap, cu domiciliul sau reşedinţa pe raza administrativ teritorială a municipiului Bucureşti. În acest caz, este necesar ca cel puţin unul dintre părinţi să aibă domiciliul stabil pe raza Capitalei, cu cel puţin şase luni înainte de depunerea cererii.

Potrivit PMB, în ceea ce priveşte stimulentul pentru integrarea socială a persoanelor adulte cu handicap în valoare de 500 de lei/lună, suma alocată până în prezent este de 22 milioane de euro. Beneficiarii stimulentului sunt adulţii cu handicap, încadraţi în oricare dintre cele patru grade de handicap care au domiciliul sau reşedinţa pe raza administrativ-teritorială a municipiului Bucureşti şi pentru care certificatul de încadrare este emis de către una din Comisiile de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap de la nivelul sectoarelor. Acordarea stimulentului a fost aprobată prin hotărârea CGMB 330 din 2017.

Suma alocată până în prezent pentru stimulentul destinat familiilor monoparentale în valoare de 1.200 de lei pe lună se ridică la 14.000 de euro, se arată în comunicat. Conform sursei citate, beneficiarii ajutorului social comunitar pentru familia monoparentală sunt familiile cu domiciliul sau reşedinţa pe raza administrativ-teritorială a municipiului Bucureşti formate din persoana singură şi copiii în vârstă de până la 18 ani aflaţi în întreţinere şi care locuiesc împreună cu aceasta. Ajutorul social comunitar se acordă lunar familiilor monoparentale al căror venit net mediu lunar pe membru de familie se situează până la 530 de lei inclusiv. Sprijinul a fost instituit prin hotărârea CGMB 492/2017, aminteşte PMB.

Referitor la stimulentul financiar pentru constituirea familiilor, în valoare de 1.500 de lei, suma alocată până în prezent este de 3 milioane de euro. Potrivit PMB, stimulentul se acordă pentru familiile în care cel puţin unul dintre soţi se află la prima căsătorie, cel puţin unul dintre soţi are domiciliul sau viza de reşedinţă pe raza municipiului Bucureşti, cu şase luni înainte de depunerea cererii şi vârsta cuprinsă între 18 – 35 ani.

PMB precizează că în iunie au fost aprobate alte categorii de premii: cele pentru performanţă şcolară în valoare de 600 de lei, premii pentru merite şcolare deosebite, în cuantumuri cuprinse între 300 şi 1.000 de lei; premii pentru cuplurile care aniversează 25, 50 sau 70 de ani de căsătorie (25 de ani – 1.000 de lei; 50 de ani – 1.500 de lei; 70 de ani – 3.000 de lei).

Te-ar mai putea interesa și
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare ...
Retailerii francezi vor trebui să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor, într-un efort de a ţine sub control......
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
Banca Centrală Europeană urmează să ordone grupului bancar italian UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia, pe ...
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
Ghidul de finanţare pentru investiţii în capacităţi de producţie a energiei din biogaz pe bază de gunoi de grajd, ...