1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -2 º

Extern

În Polonia vor fi sacrificate 900.000 de găini după descoperirea unui focar de gripă aviară

Autorităţile poloneze au ordonat sacrificarea a peste 900.000 de găini la o fermă din vestul ţării, după ce aici a fost descoperit un focar de gripă aviară, informează agenţia de presă PAP citând autorităţile veterinare locale, relatează Agerpres.

25 noi, 2020 | Agerpres

Focarul de gripă de tip H5N8 descoperit în satul Wroniawy este cel de al 33-lea focar de gripă aviară identificat în acest an în Polonia, precizează PAP citând datele Inspectoratului sanitar veterinar.

"Este vorba de o fermă cu 930.000 de găini ouătoare. Prin spatele fermei trece un canal şi există de asemenea mai multe câmpuri unde se găsesc raţe şi alte păsări sălbatice", au precizat autorităţile veterinare locale. Potrivit acestora, sacrificarea păsărilor ar putea începe joi şi va dura aproximativ o săptămână.

Până acum nu există cazuri semnalate de transmitere a virusului gripei aviare de la păsări la oameni însă descoperirea unor astfel de focare a impus lansarea unor campanii de sacrificare, iar fermierilor li s-a ordonat să ţină păsările închise.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO