În timp ce negociază vânzarea Hermes Business Campus, Atenor aşteaptă autorizaţiile de construcţie pentru Dacia One şi Up-Site

Investitorul imobiliar belgian Atenor a anunțat recent că discuțiile pentru vânzarea companiei care deține proiectul office Hermes Business Campus, de 75.000 mp, continuă cu mai multe companii în același timp. De asemenea, compania estimează că va obține toate autorizațiile necesare pentru construcția proiectului office Dacia One în trimestrul al treilea al acestui an.
Răzvan Zamfir - mar, 18 iun. 2019, 18:26
În timp ce negociază vânzarea Hermes Business Campus, Atenor aşteaptă autorizaţiile de construcţie pentru Dacia One şi Up-Site

Atenor obține venituri din chirii de circa 10 milioane de euro pe an de pe urma Hermes Business Campus din Pipera, închiriat aproape în totalitate și evaluat la circa 150 de milioane de euro. De altfel, la începutul anului, s-a discutat despre interesul americanilor de la Morgan Stanley de a cumpăra proiectul belgienilor. 

Compania a lansat în 2017 și proiectul de birouri Dacia One, de 15.800 mp, preînchiriat în totalitate de ING Bank, și așteaptă obținerea tuturor aprobărilor trimestrul viitor. Potrivit estimărilor, clădirea din centrul istoric al Capitalei se va finaliza în spre sfârșitul anului 2020.

Dezvoltatorul belgian așteaptă autorizația de construcție și pentru proiectul office @EXPO – Bulevardul Expoziției, de 54.000 mp.

„Autorizația pentru peste 54.000 mp de birouri trebuie obținută în prima jumătate a anului 2019, ceea ce ne-ar permite să începem faza inițială a lucrărilor. Au fost primite mai multe expresii de interes pentru închirierea spațiilor de birouri”, spun oficialii Atenor.

Primul proiect rezidențial

În decembrie 2018, Atenor a achiziționat, cu circa cinci milioane de euro, un teren de peste 7.100 mp în inima cartierului Floreasca / Barbu Văcărescu situat în apropierea lacului Floreasca și la 200 de metri de stația de metrou Aurel Vlaicu.

Proiectul planificat în zonă, denumit Up-Site, e unul rezidențial, care include două turnuri de 14 și 24 de etaje (250 de apartamente și 400 de locuri de parcare) ar trebui să înceapă în câteva luni.

Atenor lansat și două emisiuni de obligațiuni de de 4 și 6 ani pentru un total de 60 de milioane de euro. Această operațiune a avut succes pentru investitorii cu amănuntul și investitorii calificați, deoarece a fost în mare măsură suprasubscrisă. Veniturile obținute vor fi utilizate, pe de o parte, la consolidarea capitalului permanent al Atenor pe care se bazează dezvoltarea activităților și, pe de altă parte, rostogolirea datoriei (în 2023 și 2025).

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Varianta Omicron duce la scăderea preţului petrolului
Varianta Omicron duce la scăderea preţului petrolului
Cotaţiile ţiţeiului au scăzut cu 15% într-o singură şedinţă, investitorii anticipând noi restricţii, odată cu ...
DNA: Fostul ministru Nicolae Bănicioiu – trimis în judecată pentru luare de mită şi trafic de influenţă
DNA: Fostul ministru Nicolae Bănicioiu – trimis în judecată pentru luare de mită şi trafic de influenţă
Fostul ministru Nicolae Bănicioiu a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un ...
Cargus a investit două milioane de euro în nouă depozite noi anul acesta și are planificate investiții pentru încă 16 anul viitor
Cargus a investit două milioane de euro în nouă depozite noi anul acesta și are planificate investiții pentru încă ...
Cargus a deschis anul acesta nouă depozite logistice, dotate cu sisteme de sortare moderne, în urma unor investiții de ...