1EUR = 4.8731 RON | Bucureşti 19 º

News

ANAF, față cu Internetul: În ultima zi de depunere, Declarația Unică pe 2020 de pe site-ul ANAF nu merge. Explicația Fiscului: păi nu faceți bine

Mai mulți cititori ne-au atras atenția azi că nu pot accesa  Declarația Unică 2020 de pe site-ul ANAF. ECONOMICA.NET a constatat că lucrurile se întâmplă întocmai ca în poza acestui articol și a încercat să afle de ce se petrece acest lucru tocmai în ultima zi de depunere.

30 iun, 2020 | | ECONOMICA.net
Responsabilii ANAF au răspuns ECONOMICA.NET că declarația de pe site merge. Dar nu cum suntem obișnuiți în 2020.
 
Ea nu se deschide după un dublu click pe PDF, cum e normal. Niciun browser n-o poate deschide direct ca pe celelalte PDF-uri. Merge doar după mai multe operații. Pe care vi le detaliem în următoarele două rânduri, după explicațiile ANAF.
 
După download, în barade dowload trebuie dat click dreapta pe PDF și aleasă opțiunea "Show in folder".

După aceea, pe PDF-ul fizic din folder, încă un click dreapta, aleasă opțiunea "open with..." și apoi selectezi (neapărat) Adobe Reader, singurul care îl poate deschide, potrivit explicațiilor ANAF.


Declaraţia unică 2020 - Formular Termenul de depunere a formularului ''Declaraţie unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoane fizice'' a fost prorogat până la data de 30 iunie 2020, inclusiv, prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 69/2020 pentru modificarea şi completarea Legii 227/2015 privind Codul fiscal, precum şi pentru instituirea unor măsuri fiscale.

Declaraţia unică se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o forma de asociere, venituri/pierderi din: activităţi independente, drepturi de proprietate intelectuală, cu excepţia contribuabililor pentru care impozitul se reţine la sursa, cedarea folosinţei bunurilor, cu excepţia veniturilor din arendă, activităţi agricole, piscicultura şi/sau silvicultura, transferul titlurilor de valoare, precum şi venituri din alte surse (de exemplu: câştiguri din transferul de moneda virtuala sau venituri impozabile ca urmare a cesiunii de creanţa).

Ea poate fi depusă online. Iar PDF-ul pe care îl puteți folosi este aici, dar merge doar cu instrucțiunile de mai sus.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO