1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 12 º

Extern

Înainte să primească pe mână soarta Greciei, Yanis Varoufakis s-a jucat de-a Dumnezeu în economia virtuală a jocurilor video

Una dintre personalităţile momentului în Europa este Yanis Varoufakis, ministrul de Finanţe al Greciei. Puţini ştiu însă că, în urmă cu doar câţiva ani, când criza din Grecia abia izbucnise, profesorul de economie se ocupa de sisteme economice virtuale pentru Valve, unul dintre cei mai mari producători de jocuri video din lume, responsabil pentru titluri precum Half-Life, Counter-Strike, Dota 2 sau Team Fortress 2.

05 iul, 2015 | ECONOMICA.net

Valve a reuşit de asemenea să reinventeze industria jocurilor cu Steam, cea mai mare platformă de distribuţie digitală de jocuri video din lume.

Gabe Newell, CEO-ul Valve, l-a descoperit pe profesorul grec de economie datorită blogului acestuia. Valve l-a angajat în 2012 pe Varoufakis, potrivit Business Insider.

Multe jocuri video au atât o economie "internă" - jucătorii trebuie să adune resurse pentru a-şi îmbunătăţi personajele - cât şi una exterioară, care le permite utilizatorilor să cumpere, cu bani reali, diverse produse care îi ajută în timpul jocului sau care îmbogăţesc într-un fel sau altul lumea virtuală. Clienţii îşi pot cumpăra arme mai spectaculoase sau costumaţii bizare şi pot tranzacţiona între ei, în regim de barter sau pe bani, aceste accesorii.

Varoufakis a devenit economistul rezident al Valve. A supravegheat economiile virtuale din jocurile Valve şi a făcut experimente cu pieţele online create de companie. Într-o postare pe blogul personal, actualul ministru de Finanţe al Greciei se referă la perioada petrecută la Valve drept "paradisul economiştilor".

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO