1EUR = 4.8583 RON | Bucureşti 28 º

Companii

Încă o licitaţie pentru autobuze electrice în România a fost anulată

Licitaţia pentru achiziţia a 13 autobuze electrice pentru oraşele Alexandria (10) şi Drobeta Turnu Severin (3) a fost anulată pe 10 iulie. Asta după ce o altă licitaţie, pentru 68 de autobuze electrice în alte cinci oraşe, a fost anulată din cauză că a fost respinsă şi singura ofertă depusă.

11 iul, 2019 | | ECONOMICA.net

Licitaţiile pentru mijloace de transport prietenoase cu mediul, organizate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, se anulează pe bandă rulantă.

Astfel, după eşecurile cu achiziţia a 17 tramvaie pentru Craiova şi a 68 de autobuze electrice pentru cinci oraşe, încă o licitaţie de 13 autobuze electrice pentru alte două oraşe a fost anulată. 

Procedura pentru cele 13 autobuze electrice de 10 metri lungime s-a anulat automat pe 10 iulie, când era termenul limită pentru depunerea ofertelor. Cel mai probabil, niciun producător nu s-a înghesuit la licitaţia MDRAP, cu o valoare a contractelor estimată la aproape 30 de milioane de lei.

MDRAP a eşuat şi cu altă licitaţie pentru 68 de autobuze electrice de 10 metri, pentru oraşele Brăila, Constanţa, Focşani, Lugoj şi Slobozia. Asta deşi a primit o ofertă, respectiv de la turcii de la Bozankaya, care fabrică modelul Sileo. Singurul participant la licitaţie a fost însă descalificat, conform datelor din platforma de achiziţii publice SICAP.

MDRAP lansase pe 28 ianuarie licitaţia pentru cele 68 de autobuze electrice, cu o valoare estimată a contractului de 153,5 milioane de lei, fără TVA (32 milioane de euro). Contractul era cofinanțat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

Producătorul turc Bozankaya s-a înscris la mai multe licitaţii din România, printre care şi cea pentru 51 autobuze electrice în patru oraşe, unde concurează cu producători precum francezii de la Alstom şi cehii de la Sor. De asemenea, Bozankaya este unic ofertant şi la licitaţia pentru 100 de troleibuze în Bucureşti. Tot în Capitală, autobuzul turcesc Sileo concurează cu cel chinezesc Byd la licitaţia pentru 100 de autobuze electrice.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO