1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

News

Încă trei avioane F-16 vor ateriza, joi, în România

Încă trei aeronave de tip F-16 Fighting Falcon vor ateriza, joi, la Baza Aeriană 86 Borcea, au anunţat Forţele Aeriene Române într-o postare pe Facebook.

15 dec, 2016 | Agerpres

Avioanele vin din Portugalia şi se alătură celor şase care au fost preluate, pe 28 septembrie, de la baza portugheză Monte Real.

Alte trei aeronave de acest tip urmează să fie aduse în România în prima parte a anului viitor.

În 2013, România a decis să cumpere din Portugalia 12 avioane de tip F-16 folosite. Iniţial, s-a intenţionat achiziţionarea a 24 de avioane, dar decizia finală a fost pentru 12, din motive bugetare. Dincolo de F-16, au mai prezentat oferte companiile producătoare ale avioanelor JAS-39 Gripen şi Eurofighter Typhoon, pentru aparate noi. A fost, de asemenea, analizată oferta pentru aeronava Rafale, produsă de grupul francez Dassault.

Preţul pentru cele 12 aeronave F-16 a fost stabilit la 628 milioane de euro. Avioanele vor staţiona la bazele aeriene de la Feteşti şi Câmpia Turzii, modernizate special pentru acest tip de avion.

Potrivit specialiştilor, România are nevoie de 48 de aeronave multirol, adică patru escadrile. În 2015, autorităţile române au anunţat intenţia de a mai achiziţiona şi alte aparate de tip F-16.

România vrea să cumpere încă 12 avioane F-16, urmând să fie pregătite procedurile de atribuire a contractului pentru această a doua escadrilă.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO