1EUR = 4.7592 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Încă un constructor avertizat cu rezilierea contractului. CNAIR le-a dat ultimatum italienilor de pe Centura Tecuci

Directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, l-a avertizat miercuri pe reprezentantul asocierii care ar trebui să construiască Varianta Ocolitoare Tecuci, Andreea Chiruli, că îi va fi reziliat contractul dacă până în data de 20 mai nu se mobilizează pe șantier.

24 apr, 2019 | ECONOMICA.net

Acestuia i s-a adus la cunoștință că rezilierea contractului semnat cu CNAIR va atrage după sine reținerea garanției de bună execuție și emiterea unui certificat negativ, ceea ce nu îi va mai permite acestui Antreprenor să participe timp de trei ani la licitații publice în România.

Întâlnirea cu reprezentantul Asocierii SC Eurocogen Filiala Aninoasa SRL – Aleandri SPA- Pasquale ALO SRL a avut loc astăzi la sediul central a CNAIR, după ce, în urma unor verificări inopinate în șantier, s-a constatat lipsa totală a utilajelor și a muncitorilor.

La discuțiile care au avut loc în Sala de Consiliu de la sediul CNAIR a participat și senatorul Daniel Butunoiu, șeful Comisiei pentru transporturi din Senatul României.

Contractul pentru construcția VO Tecuci a fost semnat cu Asocierea SC Eurocogen Filiala Aninoasa SRL – Aleandri SPA- Pasquale ALO SRL, în data de 11 mai 2015, pentru suma de 51,6 milioane lei, fără TVA.

Antreprenorul a primit amplasamentul în luna august 2015 și ar fi trebuit să finalizeze lucrările în termen de 12 luni.

După mai multe prelungiri de termen, solicitate de Constructor din diverse motive, stadiul lucrărilor la ora actuală a ajuns la doar 55%, în condițiile în care CNAIR a efectuat toate plățile pentru lucrările executate.

Pe 4 aprilie, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunţat rezilierea contractului pentru Centura Mihăileşti cu spaniolii de la Copisa. Decizia a fost luată după ce reprezentanții MT și CNAIR au constatat că pe șantierul VO Mihăilești, stadiul fizic ajunsese la doar 30% iar utilajele și muncitorii lipseau, în condițiile în care lucrările ar fi trebuit să fie finalizate încă din anul 2017.

De asemenea, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat marţi, cu prilejul vizitei pe şantierul lucrărilor de reabilitare a DN 73 pe tronsonul Braşov-Bran, că CNAIR va rezilia contractul cu constructorul spaniol Azvi dacă în termen de trei săptămâni acesta nu se va mobiliza conform contractului de şantier, el catalogând ca "inadmisibilă" situaţia în care se află aceste lucrări.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO