Incendiu la complexul comercial Doraly din Afumaţi. 28 de maşini de pompieri acţionează

Un incendiu puternic a izbucnit luni la prânz la centrul comercial Doraly din Afumaţi, anunţă ROMANIATV.NET. Un depozit de 3000 de metri pătraţi arde violent şi exista riscul propagării incendiului şi la alte clădiri din zonă.
Economica.net - lun, 06 mai 2019, 11:12
Incendiu la complexul comercial Doraly din Afumaţi. 28 de maşini de pompieri acţionează

Patru persoane au suferit atacuri de panică, iar o femeie a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-a intoxicat cu fumul gros care se vede de la mai multi kilometri distanţă.

28 autospeciale de pompieri, patru autoscări, două autospeciale pentru descarcerare și trei ambulanțe SMURD acţionează la locul incendiului din Afumaţi. ISU Bucureşti-Ilfov a emis avertizare prin sistemul RO-Alert şi recomandă cetăţenilor să evite zona.

Recomandăm populației să se îndepărteze din zona incendiului și să închidă ferestrele pentru ca fumul să nu pătrundă în locuințe!”, a anunţat ISU Bucureşti-Ilfov.

Incendii şi explozii produse în centre comerciale, depozite şi alte clădiri (cronologie 2018-2019)

Trei persoane au fost transportate la spital după un incendiu izbucnit, la 6 mai 2019, la un centru comercial din comuna Afumaţi. Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, un bărbat a suferit o plagă la mână după ce a încercat să spargă o fereastră şi a fost transportat la spitalul Floreasca, iar o femeie gravidă şi un bărbat, ambii cu expunere la fum, au fost transportaţi la spitalul Pantelimon. Pompierii au reuşit izolarea incendiului în centrul halei, unde nu se poate intra, existând pericol de prăbuşire a pereţilor halei, iar la acest moment se acţionează pentru lichidarea ultimelor focare. Potrivit sursei citate, în depozit se găsesc mase plastice, recipiente sub presiune şi vopseluri.

***

Mai multe incendii au izbucnit în centre comerciale, depozite şi alte clădiri în perioada 2018-2019:

2019
8 martie – Un incendiu a avut loc pe strada Nicolae Culea din sectorul 2 al Capitalei la un spaţiu de depozitare a materialelor pentru construcţii, fiind afectată o zonă de circa 500 de metri pătraţi.
19 februarie – Un incendiu a izbucnit la un punct de colectare-reciclare autoturisme din Voluntari, lângă şoseaua de Centură a Capitalei. Focul a cuprins o suprafaţă de 1.000 mp şi a fost afectată o stivă de autoturisme.
11 februarie – Un incendiu violent a avut loc la o vulcanizare din localitatea ialomiţeană Manasia, însoţit de explozia unor butoaie cu motorină, care a condus la generalizarea rapidă a arderii în incinta operatorului economic.
6 februarie – Un incendiu puternic a izbucnit într-un depozit plin cu anvelope şi vopseluri din municipiul Brăila, pentru stingerea lui fiind nevoie de intervenţia a cinci autospeciale.
4 februarie – Un incendiu a avut loc la o clădire din incinta Academiei Tehnice Militare din Bucureşti respectiv la un spaţiu de depozitare aflat la etajul 1 al unei clădiri a Academiei. Aproximativ 30 de persoane au fost evacuate.
2 februarie – O fabrică de condimente de lângă Alba Iulia, cea mai mare din ţară şi una dintre cele mai importante din Europa de Est, a fost distrusă de un incendiu, care s-a manifestat generalizat pe o suprafaţă de peste 10.000 de metri pătraţi.

2018

11 noiembrie – Un incendiu a izbucnit la un depozit de mase plastice din municipiul Ploieşti. Incendiul s-a produs în interiorul unei hale şi în afara ei, pe o suprafaţă totală de aproximativ 300 de metri pătraţi, ulterior extinzându-se pe aproape 8.000 de metri pătraţi.
6 noiembrie – Un puternic incendiu a izbucnit la un depozit de dezmembrări auto amplasat în cartierul craiovean Bariera Vâlcii. Focul a cuprins materiale combustibile precum cauciucuri, mase plastice şi alte deşeuri.

19 octombrie – Un incendiu a izbucnit la un depozit de deşeuri periculoase şi nepericuloase, aflat la marginea municipiului Sibiu. Incendiul a cuprins ulterior aproape toată suprafaţa depozitului, de 2.600 de metri pătraţi.
14 octombrie – Un incendiu a izbucnit la un complex comercial din zona Băneasa, într-o anexă pentru reciclarea materialului lemnos care aparţine unui magazin de comercializare a mobilei.
13 octombrie – Un incendiu a izbucnit la un punct de colectare mase plastice situat în satul Pleaşa, comuna Bucov, din judeţul Prahova. Incendiul a cuprins o suprafaţă de aproximativ 500 metri pătraţi.
11 octombrie – Un incendiu puternic, care s-a declanşat de la flacăra unei lumânări, a izbucnit la acoperişul unei clădiri de spaţii comerciale din Piaţa Veche a Craiovei, aflată în centrul oraşului.
10 octombrie – Un incendiu, produs de un scurtcircuit, a izbucnit la o hală cu anvelope second-hand din localitatea Ciuperceni, judeţul Satu Mare, hală aparţinând unei societăţi de dezmembrări autovehicule.
8 octombrie – Un depozit de materiale de construcţii din oraşul Târgu Neamţ a fost distrus de un incendiu.

29/30 septembrie – Un incendiu de amploare s-a declanşat la un magazin de tip „cash an carry” din Zalău, fiind arse acoperişul şi produsele din magazin.
16 septembrie – Un incendiu a izbucnit la un depozit industrial din satul Buda, comuna Ariceştii Rahtivani, în apropiere de municipiul Ploieşti.

24 august – Un incendiu violent s-a produs la o fabrică de reciclare a materialelor plastice din oraşul ialomiţean Fierbinţi Târg. În incendiu au fost distruse trei hale ale fabricii, în suprafaţă totală de peste 3.000 metri pătraţi.

15 mai – Un incendiu puternic a izbucnit la un depozit de reciclare materiale plastice din satul Pleaşa, judeţul Prahova. Incendiul s-a propagat şi la o clădire de birouri.
10 mai – Un incendiu s-a produs în interiorul unei hale de producţie a unui operator de prelucrare a geamurilor din zona industrială a municipiului Buzău, o suprafaţă de aproape 5.000 de metri pătraţi fiind inundată de fum.

29/30 aprilie – Pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit în curtea unei companii specializate în fabricarea maselor plastice din apropierea municipiului Hunedoara. Un muncitor a fost transportat la spital cu arsuri.

9 ianuarie – Un incendiu a izbucnit în incinta unei fabrici de prelucrare a cărnii din oraşul Topoloveni, flăcările cuprinzând două hale de producţie, pe o suprafaţă totală de aproximativ 2.000 de metri pătraţi. Un pompier a fost rănit în timpul intervenţiei.

 

Te-ar mai putea interesa și
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au preluat integral firma proiectului logistic de lângă fabrica Ford din Craiova
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au preluat integral firma proiectului logistic de lângă fabrica Ford din Craiova
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au devenit singurii acționari ai firmei prin care urma să fie construit un proiectul logistic de 54.000 de mp la Craiova. ...
EXCLUSIV Important pentru toți păgubiții Euroins. Firma care a primit 300 de milioane de euro ca să achite daunele RCA pentru șoferii români a dispărut din grup. Președinte Eurohold: „Nu mai aveam nevoie de ea”
EXCLUSIV Important pentru toți păgubiții Euroins. Firma care a primit 300 de milioane de euro ca să achite daunele RCA ...
EIG Re, societatea de reasigurare intra-grup care a primit aproape 1,6 miliarde de lei contra promisiunii de a achita daunele ...
TVR vrea să lanseze o platformă de streaming asemănătoare cu Netflix pentru conținut video live și înregistrat, inclusiv profil pentru copii
TVR vrea să lanseze o platformă de streaming asemănătoare cu Netflix pentru conținut video live și înregistrat, inclusiv ...
Societatea Română de Televiziune (TVR) vrea să lanseze o aplicație pentru telefoane mobile și televizoare smart pentru ...
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești ...