1EUR = 4.8705 RON | Bucureşti 22 º

News

Încep înscrierile la primul program de HR dedicat clinicilor dentare

9 din 10 clinici dentare intervievate de Asociaţia Dental Office Managers din România (ADOM) spun că se confruntă cu probleme privind recrutarea şi retenţia personalului, în special a celui de suport. 30% dintre asistenţi şi din personalul din recepție al clinicilor renunţă la locul de muncă în primele trei luni de la angajare, potrivit studiului realizat de ADOM. În acest context, Asociaţia a creat un program de management al resurselor umane în domeniul serviciilor stomatologice din România care învaţă recrutorii şi proprietarii de clinici să reducă fluctuaţia personalului şi să atragă cei mai buni specialişti din domeniu. 

07 iun, 2018 | ECONOMICA.net

Asociaţia Dental Office Managers din România dă undă verde înscrierilor la primul program specializat în management al resurselor umane în domeniul serviciilor stomatologice din România. Programul se va desfășura în 28 şi 29 septembrie, în București. Scopul programului este de a crește calitatea procesului de recrutare pentru a angaja specialiști foarte bine pregătiți și pentru a forma o echipă stabilă și performantă pe termen lung, spune Asociaţia. 

“Problema majoră în procesul de recrutare este, de fapt, sistemul de integrare, care, adesea, este inexistent sau este realizat incorect, fapt ce duce la eșecul recrutării pe termen mediu, menținerea unui angajat fiind între 9 și 12 luni. Cu alte cuvinte, în acest domeniu se pune foarte mult accentul pe prima parte a procesului de recrutare, iar integrarea lipsește adesea, ducând la creșterea fluctuatiei de personal. În cazul personalului de suport, doar 70% dintre angajați finalizează întregul proces de integrare, iar 30% dintre aceștia întrerup colaborarea în primele 3 luni de la angajare. De aceea, timp de mai bine de un an am lucrat la construirea acestui program, încercând să găsim cele mai eficiente căi de a corecta aceste anomalii care apar în piață”, a declarat Erika Ionescu Cioată, vicepreședinte și membru fondator al Asociaţiei Dental Office Managers din România.

Programul "Managementul  resurselor umane  din clinicile dentare" se adresează medicilor și proprietarilor de clinici stomatologice, specialiștilor în resurse umane care activează în domeniul medical și dental office managerilor.

Pe parcursul celor două zile, participanții la curs vor învăța etapele unui proces integral de recrutare, cum să recruteze corect medici, asistenți medicali și personal auxiliar dintr-o clinică dentară, vor avea acces la materiale și informații certificate care îi vor ajuta să simplifice procesele de recrutare și de integrare. Totodată, în cadrul cursului, participanții vor primi informații atât despre legislație, profiluri de post menite să asigure eficientizarea activităților angajaților și sisteme de eficientizare a ședințelor, cât și instrumente de corelare a salariului cu indicatorii de performanță. De asemenea, aceștia vor învăța cum să motiveze angajații, cum să gestioneze conflictele care apar în echipă și vor beneficia de experiența specialiștilor de la Dent Estet, lider pe piața serviciilor de medicină dentară din România, cu peste 260 de angajați și colaboratori medicali (medici, asistenți, persoane de suport și manageri).

“Recrutarea nu se finalizează în momentul semnării contractului, mai are o etapă extrem de importantă, respectiv partea de integrare și motivare. Conform datelor colectate de noi la Dent Estet, odată cu introducerea sistemelor complexe de recrutare și integrare, retenția personalului de suport a crescut cu 30% în primii doi ani de zile de la angajare. Totodată, sistemele de motivare psihologică au crescut eficiența de lucru a personalului cu 20% în ultimul an. Pe lângă motivarea psihologică, este important să punctăm și un sistem integrat de indicatori de performanță, monitorizați atent de către Dental Office Manager (DOM) și proprietarii de clinici, lucruri pe care participanții le vor afla la cursul Managementul  resurselor umane  din clinicile dentare. Cursurile noastre se disting atât prin numărul mare de instrumente și procese oferite participanților, cât și prin faptul că le schimbăm modul de a gândi și îi învățăm să își personalizeze cu ușurință toate aceste instrumente ”, spune Cristian Taban, director executiv al Dent Estet și trainer al ADOM.

Asociația Dental Office Managers este prima asociație din România care reunește și specializează manageri dedicați pentru clinicile dentare, dar și alte categorii de personal prezente în clinicile de medicină dentară.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO