Începând cu 1 iulie Spania își va redeschide granițele pentru turiștii străini

Spania va atenua şi mai mult restricţiile adoptate pentru a stopa răspândirea pandemiei în două mari oraşe, începând de luni, dar nu va începe să-şi deschidă graniţele pentru turiştii străini înainte de 1 iulie, a anunţat vineri Guvernul de la Madrid, transmite Reuters, citată de Agerpres.
Economica.net - vin, 05 iun. 2020, 17:21
Începând cu 1 iulie Spania își va redeschide granițele pentru turiștii străini

Ministrul Sănătăţii, Salvador Illa, a informat că unele restricţii vor fi ridicate în Madrid (foto) şi Barcelona, cele mai afectate oraşe de pandemie, care se află încă în faza 1, în care este permisă doar deschiderea teraselor, a magazinelor mici, bibliotecilor şi a hotelurilor fără părţile comune.

De luni, clienţii barurilor şi restaurantelor vor putea sta şi în interior, în tip ce copiii se vor putea juca afară în orice moment al zilei.

Joi, Ministrul Turismului, Reyes Maroto, a anunţat redeschiderea graniţelor din 22 iunie, ulterior ministerul a revenit asupra declaraţiei, provocând confuzie.

„De la început nu a existat nicio schimbare în poziţia Guvernului”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Maria Jesus Montero, referindu-se la precedentul anunţ referitor la data de 1 iulie.

Spania este a doua cea mai vizitată ţară din lume, după Franţa, iar turismul este crucial pentru economie, contribuind cu aproximativ 12% la Produsul Intern Brut. Conform datelor oficiale, numărul vizitatorilor internaţionali în Spania a atins în 2019 nivelul record de 83,7 milioane, al şaptelea an consecutiv de creştere a numărului de turişti.

Guvernul premierului Pedro Sanchez ar urma să ridice din 21 iunie starea de urgenţă pe teritoriul ţării, ceea ce înseamnă că spaniolii vor putea călători din nou, pe fondul reducerii epidemiei.

Şi Italia şi-a redeschis miercuri frontierele pentru vizitatorii europeni, în condiţiile în care sectorul turismului este responsabil pentru 13% din Produsul Intern Brut (PIB).

Conform datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INE), turiştii au cheltuit în Spania doar 11,7 miliarde de euro în perioada ianuarie – aprilie 2020, cu 48% mai puţin decât în primele patru luni din 2019.

Spania, care a impus din 15 martie măsuri de izolare, a avut în primele patru luni din 2020 doar 10,58 milioane de vizitatori, jumătate faţă de numărul turiştilor înregistrat în perioada ianuarie – aprilie 2019.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...