1EUR = 4.8419 RON | Bucureşti 22 º

News

Începând de marți, băcăuanii nu vor putea să aibă acces în spațiile publice dacă nu poartă măști de protecție

Instituția Prefectului județului Bacău a anunțat astăzi pe pagină sa oficială de facebook că începând din 7 aprilie, va fi obligatorie purtarea de măști de protecție în toate spațiile publice.

06 apr, 2020 | ECONOMICA.net

Această hotărâre a fost adoptată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, sub conducerea prefectului Liviu Miroşeanu, și va intra în vigoare din dată de 7 aprilie.

Prin spații publice se înțelege spaţiile comerciale, pieţe, instituţii publice, şantiere, gări, autogări etc.
Pe fondul crizei de măști, nu este obligatoriu ca aceste mijloace de protecţie să fie exclusiv măşti medicale.

Potrivit deciziei, se pot folosi și măști improvizate, cum ar fi: eşarfe, măşti din pânză sau orice alte tipuri de protecţie care să acopere nasul şi gura. Important este că ele, după folosire, să fie spălate și călcate, pentru a asigura o protecție sporită.

"Este o decizie prin care limităm răspândirea comunitară a noului tip de coronavirus, în caz de tușe sau strănut. Ne protejăm și pe noi, și pe cei din jurul nostru. În cazul în care o persoană aflată într-un spațiu public este infectată, dar nu prezintă simptome, purtarea unui mijloc de protecție reduce riscul răspândirii”, a declarat prefectul Liviu Miroșeanu.

Bacăul nu este primul județ unde se ia o astfel de hotărâre, la sfârșitul săptămânii trecute, oficialitățile din Galați, Vaslui și Maramureș au anunțat că au luat decizii ca locuitorii să nu mai poată ieși pe stradă fără să aibă gură și nasul acoperite.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO