Începe şcoala. Top laptop-uri ieftine şi decente aflate acum la ofertă

Se apropie febra cumpărăturilor de toamnă, fie că vorbim despre prima zi de şcoală sau despre deschiderea anului universitar. ECONOMICA.NET a făcut o scurtă trecere în revistă a ofertei de laptop-uri de pe piaţă şi vă prezintă cele mai ieftine computere portabile cu dotări decente, care să satisfacă necesităţile office şi multimedia de zi cu zi fără probleme sau complicaţii.
Economica.net - sâm, 20 aug. 2016, 06:08
Începe şcoala. Top laptop-uri ieftine şi decente aflate acum la ofertă

La capitolul dotări de bază, remarcăm numeroase modele de laptop cu preţuri sub 1.400 de lei dotate ce considerăm noi o configuraţie decentă cu procesor Intel Core i3, 4 GB de memorie RAM, cel puţin 500 GB de stocare pe hard-disk.

După ce ar trebui să se uite oricine caută un laptop decent pentru şcoală sau birou: procesor de la Intel Core i3 generaţia a 4-a în sus, cel puţin 4 GB de memorie ram, ecran anti-glare (care nu reflectă lumina), eventual mediu de stocare SSD, dacă se încadrează în buget, după cum veţi vedea în continuare.

Un astfel de laptop oferă un raport preţ/calitate bun şi va putea fi folosit fără probleme pentru internet, multimedia, muncă uşoară de birou (Office) şi teme. Atenţie, unele modele nu vin cu Windows preinstalat, iar în general astfel de laptopuri nu sunt recomandate pentru cele mai recente jocuri. Variante: Asus la 1.198,99 lei, HP la 1.199 lei, din nou Asus la 1.199 lei, sau acest model la 1.299 lei, care are în plus port USB Type-C, considerat USB-ul viitorului. Alternativă cu procesor ceva mai bun, tot la 1.299 lei, aici.

Atenţie la cadouri: în funcţie de promoţiile curente, magazinele online pot oferi rucsace, genţi, periferice sau alte accesorii gratuit împreună cu diverse laptopuri.

Pentru o diferenţă de bani, spunem noi, mică, am găsit cele mai ieftine laptopuri dotate cu SSD – un mediu de stocare a datelor mult mai rapid decât hard disk-ul tradiţional. Procesorul şi celalte componente sunt similare modelelor amintite anterior, însă prezenţa memoriei SSD se traduce într-o experienţă de utilizare net superioară: computerul răspunde mult mai rapid la comenzi. Opţiuni: Acer la 1.399 lei, Lenovo la 1.498,99 lei, Asus la 1.499 lei, HP tot la 1.499 lei.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Paşcani – Suceava: CNAIR a transmis către ANAP documentaţia pentru licitația de construire a primului lot
Autostrada Paşcani – Suceava: CNAIR a transmis către ANAP documentaţia pentru licitația de construire a primului ...
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP) documentaţia pentru lansarea licitaţiei privind contractul......
Lummus și MOL au început proiectarea tehnică a unei instalații pentru managementul deșeurilor din plastic la fabrica din localitatea Tiszaújváro, Ungaria
Lummus și MOL au început proiectarea tehnică a unei instalații pentru managementul deșeurilor din plastic la fabrica ...
Lummus Technology, un furnizor global de tehnologii de proces și soluții care oferă valoare adăugată în energie, și ...
Ciolacu: O să cer demisia conducerii AMEPIP, în cazul în care Comisia Europeană va solicita acest lucru
Ciolacu: O să cer demisia conducerii AMEPIP, în cazul în care Comisia Europeană va solicita acest lucru
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri că va solicita demisia conducerii Agenţiei pentru Monitorizarea şi Evaluarea ...
Isărescu: Banca Națională continuă să fie unul dintre cei mai mari consumatori de informaţii statistice
Isărescu: Banca Națională continuă să fie unul dintre cei mai mari consumatori de informaţii statistice
Banca Națională continuă să fie unul dintre cei mai mari consumatori de informaţii statistice în perioada curentă, ...