1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Începe spectacolul la Metroul din Drumul Taberei? Metrorex e pe cale să desemneze câștigătorul licitației pentru trenuri

Metrorex a deschis ofertele financiare ale participanților la licitația pentru trenuri destinate Magistralei 5 de metrou și se pregătește să desemneze un câștigător. Având în vedere interesul ridicat pentru contractul de 1,2 miliarde de lei, este posibil să asistăm la un spectacol al contestațiilor.

06 apr, 2020 | | ECONOMICA.net

Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) a emis pe 1 aprilie aviz conform necondiționat cu privire la un proces verbal întocmit de Metrorex pe 30 martie, după deschiderea ofertelor financiare ale participanților la licitația pentru trenuri.

Cu alte cuvinte, Metrorex urmează să desemneze un câștigător după evaluarea ofertelor financiare. Amintim că etapa anterioară, respectiv evaluarea tehnică a ofertelor, s-a încheiat pe 19 martie.

Metrorex a primit în vara anului trecut cinci oferte la licitaţia pentru achiziţia a 30 de trenuri destinate Magistralei 5 de metrou.

Cele cinci oferte provin de la:

1. Hyundai Rotem Company - Romansys (Coreea de Sud)

2. JSC Metrowagonmash (Rusia)

3. Alstom Transport (Franţa)

4. Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles - Atelierele CFR Griviţa (Spania - România)

5. CRRC Qingdao Sifang Co., Ltd. - ASTRA VAGOANE CALATORI (China - România)

Metrorex a lansat pe 22 martie 2019 licitaţia pentru achiziţia a 30 de trenuri care vor circula pe tronsonul Drumul Taberei – Iancului al Magistralei 5.

În primă fază vor fi cumpărate 13 trenuri pentru secţiunea Eroilor – Râul Doamnei, urmând ca ulterior să mai fie achiziţionate încă 17.

Valoarea estimată a contractului pentru cele 30 de ramei noi este de 1,2 miliarde de lei (255 milioane de euro), adică 8,5 milioane de euro/bucata.

Metroul de Drumul Taberei va fi deschis circulației până pe 30 iunie 2020, conform celor mai recente estimări ale autorităților.

Pentru început, pe noua magistrală vor circula trenuri aduse de pe alte magistrale, până vor sosi cele vizate de această achiziție.

Magistrala 5 Drumul Taberei – Pantelimon are trei secţiuni: Eroilor – Drumul Taberei, Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO