1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 17 º

Companii

Trenuri pentru Metroul de Drumul Taberei: Metrorex a început să evalueze ofertele financiare

Licitația privind achiziția de trenuri pentru Metroul de Drumul Taberei a intrat joi, 19 martie, în etapa de evaluare financiară a ofertelor. La finalul acestei etape, Metrorex va stabili câștigătorul contractului pentru care au depus inițial oferte cinci producători de material rulant.

22 mar, 2020 | | ECONOMICA.net

Metrorex a finalizat joi, 19 martie 2020, etapa de evaluare tehnică a ofertelor depuse în cadrul licitației pentru trenuri noi de metrou destinate Magistralei 5 de metrou, tronsonul Drumul Taberei – Iancului.

Astfel, procedura a intrat în etapa de evaluare financiară ce s-ar putea încheia până pe 8 mai 2020.

Amintim că Metrorex a primit în vara anului trecut cinci oferte la licitaţia pentru achiziţia a 30 de trenuri destinate Magistralei 5 de metrou.

Cele cinci oferte provin de la:

1. Hyundai Rotem Company - Romansys (Coreea de Sud)

2. JSC Metrowagonmash (Rusia)

3. Alstom Transport (Franţa)

4. Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles - Atelierele CFR Griviţa (Spania - România)

5. CRRC Qingdao Sifang Co., Ltd. - ASTRA VAGOANE CALATORI (China - România)

Metrorex a lansat pe 22 martie 2019 licitaţia pentru achiziţia a 30 de trenuri care vor circula pe tronsonul Drumul Taberei – Iancului al Magistralei 5. În primă fază vor fi cumpărate 13 trenuri pentru secţiunea Eroilor – Râul Doamnei, urmând ca ulterior să mai fie achiziţionate încă 17.

Valoarea estimată a contractului pentru cele 30 de ramei noi este de 1,2 miliarde de lei (255 milioane de euro), adică 8,5 milioane de euro/bucata.

Metroul de Drumul Taberei va fi deschis circulației până pe 30 iunie 2020, conform celor mai recente estimări ale autorităților. Pentru început, pe noua magistrală vor circula trenuri aduse de pe alte magistrale, până vor sosi cele vizate de această achiziție.

Magistrala 5 Drumul Taberei – Pantelimon are trei secţiuni: Eroilor – Drumul Taberei, Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO