Incident la Paris. Mai mulţi militari au fost loviţi de un vehicul. Autorităţi: A fost un atac planificat

Şase persoane au fost rănite, miercuri, după ce un vehicul a intrat într-un grup de militari, într-o suburbie a Parisului. Primarul suburbiei afirmă că a fost vorba de un atac planificat deoarece vehiculul îi aştepta pe soldaţii, iar la această oră suspectul - care a fugit de la locul faptei - este căutat de către autorităţi, scrie News.ro.
Economica.net - mie, 09 aug. 2017, 08:34
Incident la Paris. Mai mulţi militari au fost loviţi de un vehicul. Autorităţi: A fost un atac planificat

Incidentul a avut loc în suburbia Levallois-Perret, în Hauts-de-Seine, în nord-vestul Parisului, iar şase persoane au fost rănite în rândul militarilor, dintre care doi sunt în stare gravă, a anunţat Prefectura Poliţiei. Aceasta a precizat că viaţa niciunui ofiţer nu este în pericol. Victimele au fost duse la spitalul Percy din Clamart, scrie News.ro.

Militarii ieşeau din cazarmă, în Piaţa Verdun, în jurul orei locale 8.15 (9.15 ora României), când au fost loviţi de vehicul, potrivit BFMTV.

O operaţiune a poliţiei este în curs, iar oamenii legii îl caută în prezent pe suspect, care a fugit de la locul faptei, şi automobilul său, marca BMW.

„Este o agresiune odioasă”, a declarat primarul din Levallois-Perret, Patrick Balkany.

Militarii erau desfăşuraţi în cadrul operaţiunii Sentinelle, lansată în ianuarie 2015, după atacul de la Charlie Hebdo. În cadrul operaţiunii, 10.000 de militari, dintre care 3.000 în rezervă, sunt desfăşuraţi pentru teritoriul Franţei.

Primarul suburbiei pariziene unde militari au fost loviţi de un vehicule spune că a fost un atac planificat

Primarul din suburbia Parisului Levallois-Perret afirmă că a fost vorba de un atac planificat, deoarece vehiculul îi aştepta pe soldaţi, relatează BFMTV.

„Fără îndoială, a fost un act deliberat (…), acest vehicul îi aştepta”, a adăugat primarul Patrick Balkany, vorbind de „o agresiune odioasă”.

Mai exact, vehiculul staţiona pe contrasens, pe o alee mărginită de imobile, pentru a aştepta ieşirea militarilor din Regimentul 35 de Infanterie.

“BMW-ul a accelerat foarte tare, în momentul în care au ieşit. S-a întâmplat în centrul oraşului. S-a întâmplat foarte repede”, a subliniat edilul.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...