Incident major la metroul din Moscova: Bilanţul tragediei a crescut la 12 morţi şi 150 de răniţi

Cel puţin 12 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 150 au fost rănite, dintre care 50 sunt în stare gravă, după ce trei vagoane ale unui tren au deraiat marţi dimineaţă, la o oră de vârf, în metroul din Moscova, principalul mijloc de transport din capitala rusă, potrivit celor mai recente informaţii ale municipalităţii moscovite, citate de Interfax, RIA Novosti şi EFE.
Economica.net - mar, 15 iul. 2014, 07:26
Incident major la metroul din Moscova: Bilanţul tragediei a crescut la 12 morţi şi 150 de răniţi

Primarul-adjunct al Moscovei, Piotr Biriukov, anunţase anterior un bilanţ de zece morţi.

Potrivit acestuia, 149 de persoane au solicitat asistenţă medicală, iar 109 dintre acestea au fost spitalizate.

O sursă din cadrul Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă a declarat pentru RIA Novosti că aproximativ 50 de persoane au fost spitalizate în stare gravă. Ulterior, Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a confirmat cifra de 12 morţi, dar bilanţul victimelor ar putea să crească, potrivit unor surse medicale.

Accidentul s-a produs în jurul orei locale 09:25 (ora Moscovei) între staţiile ‘Slavianski Bulivar’ şi ‘Park Pobedî’, în partea de vest a oraşului.

Într-o primă etapă, 28 de ambulanţe şi elicoptere au fost mobilizate la locul accidentului, în apropiere de staţia ‘Slavianski bulivar’, de unde au fost evacuate 350 de persoane. Ulterior, numărul acestora a crescut la peste 100.

Un unul din vagoanele deraiate au rămas blocate peste 20 de persoane, dintre care doar o parte au fost extrase de echipele de descarcerare.

Potrivit unor surse din cadrul Ministerului pentru situaţii de Urgenţă, scăderea presiunii în reţeaua care alimentează cu electricitate metroul din Moscova a provocat o eroare în sistemul de semnalizare, ceea ce a condus la frânarea bruscă a unui tren. Această ipoteză a fost confirmată şi de purtătorul de cuvânt al Comisiei de anchetă de pe lângă Parchetul General al Rusiei, Vladimir Markin.

Autorităţile municipale au suplimentat cu 60 numărul autobuzelor care să-i poată transporta pe călătorii din staţiile afectate ale metroului.

Acesta este cel mai grav accident din ultimii doi ani la metroul din Moscova. La 5 iunie 2012, un incendiu izbucnit între staţiile ‘Bibilioteka Lenina’ şi ‘Ohotnâi riad’ a determinat evacuarea a circa 4.500 de călători, aminteşte Efe.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, care în prezent se află la summitul BRICS din Brazilia, a declarat că şeful statului rus a fost informat în legătură cu tragedia din metroul moscovit.

Conform autorităţilor municipale, nu ar fi cetăţeni străini printre persoanele decedate în urma accidentului de la metrou.

Te-ar mai putea interesa și
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale de ATletism de a acorda prime medaliaţilor cu aur la Jocurile......
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Aproape jumătate (49,6%) din tot traficul de internet de anul trecut a fost generat de roboți, cu 2% mai mult față de ...
Serviciile secrete americane consideră probabilă varianta ca Putin să nu fi ordonat uciderea lui Navalnîi – WSJ
Serviciile secrete americane consideră probabilă varianta ca Putin să nu fi ordonat uciderea lui Navalnîi – WSJ
Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus Vladimir Putin nu a ordonat probabil uciderea politicianului ...