1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 24 º

News

Incidente violente au avut loc în timpul unor noi proteste la Rio de Janeiro

O sută de manifestanţi mascaţi şi îmbrăcaţi în negru s-au ciocnit cu forţele de poliţie joi seară la Rio, după ce au aruncat cocteiluri molotov şi torţe în poliţiştii care au răspuns cu gaze lacrimogene, au constatat jurnaliştii AFP.

12 iul, 2013 | Mediafax

Aproximativ 5.000 de persoane, conform poliţiei - muncitori, profesori sau angajaţi ai băncilor - , au manifestat paşnic în centru oraşului la apelul centralelor sindicale în cadrul unei "zi naţionale de lupte", primele proteste după mişcarea socială care a zguduit ţara în iunie.

Grupul mascat, în pofida apelurilor sindicatelor de a manifesta cu faţa descoperită, au provocat ciocniri cu poliţia pe o stradă paralelă cu defilarea.

Grupul a venit să se refugieze în defilarea paşnică unde liderii sindicatelor făceau apel la calm şi cântau imnul naţional. Aceasta a creat panică atunci când poliţia a venit din urmă folosind gaze lacrimogene.

Din cauza situaţiei, manifestaţia a fost dispersată înainte de a ajunge la destinaţie, Piaţa Cinelandia, la apelul responsabililor sindicali urcaţi pe camioane dotate cu difuzoare.

Cincizeci de drumuri din Brazilia au fost blocate şi transporturile în comun parţial paralizate joi la apelul sindicatelor în cadrul acestei zi de acţiune. Mai multe manifestaţii paşnice au avut loc, primele după protestele de amploare din iunie.

Cele cinci mari sindicate au manifestat împreună pentru prima dată şi au solicitat mai ales reducerea săptămânii de lucru la 40 de ore (faţă de 44 în prezent). Aceştia au reluat de asemenea unele revendicări ale manifestaţiilor din iunie, care se doreau "apolitice", precum ameliorarea serviciilor publice şi mai multe investiţii în educaţie.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO