Incinerator de gunoi în București – CGMB a aprobat demararea procedurilor de identificare a unui teren pentru proiect

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, în şedinţa de vineri, demararea procedurilor de identificare a unui teren pentru construirea unei instalaţii de tratare termică a deşeurilor.
Economica.net - vin, 14 feb. 2020, 09:38
Incinerator de gunoi în București - CGMB a aprobat demararea procedurilor de identificare a unui teren pentru proiect

„Se aprobă demararea procedurilor de identificare, negociere şi achiziţionare a unui teren cu destinaţia dezvoltare investiţii pentru gestiunea deşeurilor”, stipulează proiectul de hotărâre adoptat.

Conform sursei citate, achiziţionarea terenului va fi supusă aprobării CGMB.

Analiza ofertelor şi negocierea achiziţionării terenului va fi făcută de o comisie numită prin dispoziţie a primarului general şi formată din personal de specialitate din aparatul propriu al acestuia.

În referatul de aprobare a proiectului se menţionează că în municipiul Bucureşti, în prezent, deşeurile municipale ajung la depozite de deşeuri. În Planul Naţional de Gestionare a Deşeurilor sunt prevăzute mai multe investiţii pe care trebuie să le realizeze municipiul Bucureşti pentru tratarea şi eliminarea deşeurilor. Una dintre investiţii este construirea unei instalaţii de tratare termică a deşeurilor cu valorificare energetică.

De asemenea, în Master Planul pentru sistemul de management integrat al deşeurilor la nivelul municipiului Bucureşti sunt propuse o serie de investiţii destinate managementului integrat al deşeurilor, printre care se numără această instalaţie.

Terenul pe care se va amplasa instalaţia trebuie să respecte condiţiile impuse de Ordinul nr. 994/2018 pentru modificarea şi completarea normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei, aprobate prin Ordinul ministrului Sănătăţii nr. 119/2014, mai prevede referatul de aprobare a proiectului adoptat.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Rabla pentru Electrocasnice sesiunea a doua: AFM a publicat un nou Ghid de Finanțare
Rabla pentru Electrocasnice sesiunea a doua: AFM a publicat un nou Ghid de Finanțare
Administrația Fondului pentru Mediu a publicat un nou Ghid de Finanțare pentru a Programul naţional de înlocuire a echipamentelor ...
Foxconn ar putea produce vehicule electrice în Europa, India şi America Latină
Foxconn ar putea produce vehicule electrice în Europa, India şi America Latină
Grupul taiwanez Foxconn, compania care asamblează telefoanele iPhone, analizează posibilitatea de a produce vehicule electrice ...
Facebook intenţionează să îşi schimbe numele – The Verge
Facebook intenţionează să îşi schimbe numele – The Verge
Reţeaua socială Facebook Inc intenţionează să se reinventeze prin adoptarea unui nou nume în cursul săptămânii următoare, ...