1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 12 º

News

Incinta 1 a Cetăţii Deva va fi reabilitată cu fonduri europene

Incinta 1 a Cetăţii Deva, care cuprinde partea din vârfului dealului pe care este amplasat monumentul istoric, va fi reabilitată cu fonduri europene în baza unui contract cu o valoare de aproape 5 milioane de euro, depus la ADR Vest de Primăria Deva, a anunţat, vineri, primarul Florin Oancea, potrivit Agerpres

12 iul, 2019 | Agerpres

"Proiectul a fost aprobat, vom semna contractul. Este un proiect la care am muncit foarte mult. Finanţarea a fost obţinută la limită. Marţi, 16 iulie, vom semna contractul", a declarat primarul Devei, într-o conferinţă de presă.

Proiectul prin care Primăria Deva solicită o finanţare nerambursabilă pentru reabilitarea Incintei I a Cetăţii Deva a fost depus la ADR Vest în vara anului trecut, investiţia fiind evaluată la 22,9 milioane lei, cu TVA.

Incinta 1, apreciată ca fiind cea mai importantă parte a monumentului istoric, este închisă acum circuitului turistic din cauza riscului pe care îl reprezintă starea de degradare a ruinelor cetăţii.

Incintele 2 şi 3 ale cetăţii au fost reabilitate tot cu fonduri europene, în baza unui contract în valoare de 38,4 milioane de lei, acestea fiind deschise pentru public în anul 2016. De atunci ruinele cetăţii au fost vizitate de câteva sute de mii de turişti, datele oficiale din 2017 arătând că pe Cetatea Deva au urcat atunci peste 200.000 de oameni.

Cetatea Deva este atestată documentar în anul 1269.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO