1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 11 º

Extern

Încrederea americanilor în economia SUA a scăzut puternic în septembrie

Încrederea americanilor în economia Statelor Unite a înregistrat în septembrie cea mai mare scădere din ultimele nouă luni, declinul fiind peste aşteptările analiştilor, fiind provocat de înrăutăţirea perspectivelor economie pe fondul războiului comercial dintre SUA şi China, potrivit indicelui calculat de grupul industrial Conference Board, transmite Reuters citat de News.ro.

26 sep, 2019 | News.ro

Indicele referitor la atitudinea consumatorilor a scăzut la 125 ,1, de la un nivel revizuit în sădere de 134,2 puncte atins în luna precedentă, scrie News.ro.

Cei 49 de economişti intervievaţi de Reuters anticipau ca indicele să atingă nivelul de 133,5. Indicele aferent lunii septembrie a marcat cea mai mare diferenţă faţă aşteptările analiştilor de după 2010.

”Amplificarea tensiunilor comerciale la sfârşitul lunii august pare să fi îngrijorat consumatorii”, a spus Lynn Franco, director pentru undicatori economici la The Conference Board.

Indicele referitor la aşteptările consumatorilor, bazat pe aşteptările pe termen scurt legate de venituri, afaceri şi condiţiile de pe piaţa muncii, a scăzut în septembrie la 95,8, de la 106,4 în august.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO