Încrederea în economia germană a atins un nivel record

Încrederea companiilor germane în economie a înregistrat o creştere record în iulie, ceea ce sugerează că directorii companiilor din cea mai mare economie europeană nu sunt îngrijoraţi de ameninţarea creşterii protecţionismului, transmit Reuters şi Bloomberg.
Economica.net - mar, 25 iul. 2017, 09:37
Încrederea în economia germană a atins un nivel record

Marţi, Institutul de cercetare economică Ifo a anunţat că încrederea companiilor germane în economie a urcat în iulie până la valoarea record de 116 puncte, de la o valoare revizuită de 115,2 puncte luna precedentă. Este cel mai ridicat nivel începând din 1991. Cifra anunţată de Ifo depăşeşte estimările analiştilor, care mizau pe o valoare de 114,9 puncte.

‘Încrederea în rândul companiilor germane este euforică. satisfacţia firmelor faţă de actuala situaţie din mediul de afaceri a atind cel mai ridicat nivel de la reunificarea Germaniei. Şi perspectiva lor pe termen scurt s-a îmbunătăţit. Economia germană este la turaţie maximă’, a afirmat şeful Ifo, Clemens Fuest.

Realizat pe baza unui sondaj în rândul a aproximativ 7.000 de firme, indicatorul Ifo arată atât opiniile şefilor de companii faţă de condiţiile economice actuale din Germania, cât şi aşteptările lor pentru următoarele şase luni. Astfel, încrederea şefilor de companii în situaţia actuală din Germană a urcat în iulie la 125,4 puncte, de la o valoare revizuită de 124,2 puncte luna precedentă, estimează Ifo.

Luni, FMI a îmbunătăţit estimarea privind creşterea economiei Germaniei, care ar urma să ajungă la 1,8% anul acesta şi la 1,6% anul viitor, datorită ‘cererii interne solide şi a întăririi comerţului mondial’.

Progresele înregistrate de economia germană continuă în trimestrul doi din 2017, sprijinite de majorarea semnificativă a cheltuielilor private şi de stat şi de expansiunea producţiei industriale, se arată în raportul lunar al Ministerului Economiei de la Berlin.

‘Într-un mediu global care s-a redresat uşor, exporturile Germaniei rămân pe un trend ascendent’, în timp ce se continuă diminuarea excedentului de cont curent, tendinţă care a început la mijlocul anului trecut, a apreciat recent Ministerul Economiei.

Creşterea economică în Germania a continuat să se consolideze la începutul anului, în condiţiile în care vremea favorabilă a stimulat construcţiile, iar exporturile au profitat de revenirea cererii mondiale.

Conform unei estimări preliminare publicate recent de Oficiul federal de Statistică (Destatis), în perioada ianuarie-martie 2017, Produsul Intern Brut al Germaniei a înregistrat o creştere de 0,6% comparativ cu trimestrul precedent, după un avans de 0,4% în ultimele trei luni ale anului trecut şi o creştere de 0,2% în trimestrul al treilea din 2016.

Comparativ cu primul trimestru al anului trecut, cea mai mare economie europeană a înregistrat o creştere de 1,7% în perioada ianuarie-martie 2017.

Te-ar mai putea interesa și
Lockheed câştigă un contract de 17 miliarde de dolari în domeniul apărării antirachetă
Lockheed câştigă un contract de 17 miliarde de dolari în domeniul apărării antirachetă
Compania americană Lockheed Martin a obţinut un contract în valoare de 17 miliarde de dolari pentru dezvoltarea unei noi generaţii de interceptori care să protejeze Statele Unite ale Americii......
Transelectrica a inaugurat cea mai complexă linie electrică de înaltă tensiune construită în ultimii 30 de ani: LEA 400 kV Porțile de Fier – (Anina) – Reșița
Transelectrica a inaugurat cea mai complexă linie electrică de înaltă tensiune construită în ultimii 30 de ani: LEA ...
Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA a inaugurat aseară, printr-o ceremonie organizată ...
Băncile europene vor să fie desemnate de UE drept sector strategic
Băncile europene vor să fie desemnate de UE drept sector strategic
Băncile europene au făcut un apel către Uniunea Europeană pentru a le desemna drept unul din sectoarele de importanţă ...
Carburanții s-au scumpit din nou azi. Cât costă acum benzina și motorina
Carburanții s-au scumpit din nou azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat azi prețurile benzinei și motorinei vândute ...