1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 3 º

Extern

Încrederea în economia zonei euro a continuat să crească în luna martie

Încrederea în economia zonei euro, care a crescut deja în lunile ianuarie şi februarie, a continuat să crească şi în luna martie, companiile şi consumatorii devenind mai optimişti cu privire la evoluţia economiei pe fondul preţului scăzut al petrolului, deprecierii monedei euro şi a noului program de relaxare cantitativă demarat de Banca Centrală Europeană, transmite AFP.

30 mar, 2015 | Agerpres

Potrivit datelor publicate luni de Comisia Europeană, în luna martie 2015, indicele sentimentului economic (ESI) a crescut cu 1,6 puncte, până la 103,9 puncte. Este vorba despre cea mai ridicată valoare înregistrată după luna iunie 2011.

Încrederea în economia zonei euro a crescut în special graţie optimismului consumatorilor, care s-a îmbunătăţit cu trei puncte. Aceştia sunt mai optimişti cu privire la evoluţia viitoare a şomajului, dar şi cu privire la situaţia economică în general. Încrederea în industrie s-a îmbunătăţit cu 1,7 puncte, reflectând o viziune mai optimistă a directorilor de companii cu privire la producţia viitoare şi a situaţiei actuale a comenzilor.

În rândul principalelor economii din zona euro, încrederea a crescut în special în Italia (2,4 puncte), Germania (1,8 puncte) şi Spania (1,7 puncte). Creşteri mai slabe au fost înregistrate în Olanda (0,9 puncte) şi Franţa (0,4 puncte).

La începutul acestei luni Banca Centrală Europeană (BCE) şi-a îmbunătăţit estimările de creştere pentru zona euro, până la 1,5% în acest an de la 1,0% cât estima în luna decembrie.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO