1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Încrederea în economia zonei euro a depăşit estimările în noiembrie

Încrederea în economia zonei euro s-a redresat peste aşteptări în noiembrie, datorită optimismului în creştere din cel mai mare sector, cel al serviciilor, dispersând astfel temerile privind scăderea activităţii economice, transmite Reuters, citat de Agerpres.

28 noi, 2019 | Agerpres

Potrivit datelor publicate joi de Comisia Europeană, indicele sentimentului economic (ESI) a urcat în noiembrie la 101,3 puncte, de la 100,8 puncte în octombrie.

Cifra comunicată de Executivul comunitar este uşor mai ridicată decât estimările analiştilor intervievaţi de Reuters, care se aşteptau la un avans de până la 101 puncte.

Încrederea în sectorul serviciilor, responsabil pentru două treimi din PIB-ul zonei euro, a urcat până la 9,3 puncte în noiembrie, de la nouă puncte în octombrie. De asemenea, încrederea în industrie s-a îmbunătăţit luna aceasta la minus 9,2 puncte, de la minus 9,5 puncte, în timp ce încrederea consumatorilor a urcat la minus 7,2 puncte, de la minus 7,6 puncte.

Aceste evoluţii ar putea dispersa parţial temerile privind scăderea activităţii economice, apreciază analiştii.

Estimarea publicată luna aceasta de compania de analize financiare Markit indică o creştere a PIB-ului zonei euro de 0,1% în trimestrul patru din 2019, mai lentă decât avansul de 0,2% din precedentele trei luni. Şi analiştii intervievaţi de Reuters estimau o creştere a economiei zonei euro de 0,2% în ultimele trei luni din acest an.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO