1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

Extern

Încrederea în zona euro a ajuns la maximul ultimilor 17 ani - presă

Încrederea în zona euro a continuat să avanseze la sfârşitul anului 2017, depăşind un nivel care nu a mai fost atins din anul 2000, notează bloomberg.com.

08 ian, 2018 | Mediafax

Indicele de încredere, măsurat de Comisia Europeană, a atins cel mai înalt nivel de la sfârşitul anului 2000, în decembrie 2017. Nivelul 116 a fost peste prognoza mediană de 114,8 într-un sondaj Bloomberg şi sa bazat pe o îmbunătăţire a perspectivelor pentru industrie şi servicii.

„Cresterea in 2017 a fost cea mai rapidă în perioada dinaintea crizei financiare, iar impulsul din 2017 este estimat a fi la fel de impresionant. Rapoartele de săptămâna trecută au aratat că activitatea economică a regiunii la sfârşitul anului a fost cea mai puternică din ultimii aproape 7 ani, iar şomajul continuă să scadă. În Spania, rata şomajului este la un nivel scăzut de nouă ani, în timp ce Germania este la cea mai mică valoare înregistrată", notează bloomberg.com.

Având în vedere contextul economic robust, factorii de decizie ai Băncii Centrale Europene au făcut presiuni pentru ca programul să nu mai fie extins. Preşedintele Mario Draghi a afirmat că un impuls ciclic puternic şi un deficit redus au sporit încrederea în perspectivele inflaţiei, deşi nu şi-a asumat angajamente privind ceea ce se va întâmpla după septembrie, mai arată sursa citată.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO