1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 11 º

News

Index iPhone 2020: câte zile trebuie să muncească un român pentru a-şi permite ultimul iPhone, 12 Pro. Situaţia s-a înrăutăţit faţă de 2019

Unul dintre cele mai aşteptate gadgeturi ale anului este cu siguranţă noul telefon al celor de la Apple - iPhone 12 - prezentat în luna octombrie. Seria înclude în patru variante, respectiv iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro, şi iPhone 12 Pro Max şi toate vin cu un design schimbat. 

11 noi, 2020 | | ECONOMICA.net

Specialiştii de la Picodi.com au comparat prețurile noului iPhone 12 Pro (128 GB) cu salariul mediu pe economie în câteva zeci de țări, pentru a determina durata de zile pentru care trebuie să muncească locuitorii acestor țări pentru a-și putea permite noul gadget de la Apple.

Prețul oficial al iPhone-ului 12 Pro în versiunea de 128 GB va fi de 5.899 de lei în România. Însă, în cutia cu iPhone-ul din acest an nu vom găsi nici încărcător și nici căști.

Conform celor mai noi date INS, salariul mediu pe economie în România este de 5.337 lei brut (3.275 net). Acest lucru înseamnă că un român obișnuit ar trebui să muncească 37,8 zile pentru a putea achiziționa un iPhone 12 Pro (fără a mânca nimic). În comparație cu Indexul iPhone de anul trecut, rezultatul României s-a înrăutățit cu 1,4 zile.

Salariile mari din Elveția permit cumpărarea unui now iPhone în 4,4 zile de muncă. Salarul mediu din Statele Unite face posibilă cumpărarea acestui gadget în 6,1 zile lucrătoare, și un australian sau un locuitor obișnuit al Luxemburgului pot obține noul iPhone 12 Pro în 6,6 zile lucrătoare.

 

Cele mai slabe rezultate dintre țările în care Apple a dezvăluit prețul iPhone-ului 12 Pro se regăsesc în Filipine și Ucraina – în aceste țări, un locuitor obișnuit trebuie să economisească 88,2 și, respectiv, 87,0 zile pentru a-și permite noul iPhone. În Italia și Austria, noul gadget valorează 18,3 și, respectiv, 10,8 zile de muncă, iar în Bulgaria, vorbim despre 47,3 zile.

Indexul iPhone 2020 a fost calculat în baza prețurilor oficiale ale iPhone-ului 12 Pro (cu o memorie de 128 GB) anunțate public de Apple sau vânzători locali autorizați. Salariile medii pe economie provin din paginile oficiale ale instituțiilor naționale de statistică și ale ministerelor relevante și sunt actuale în ziua publicării prețurilor iPhone-ului în țara respectivă. Salariul mediu lunar a fost împărțit la 21 de zile – numărul mediu de zile lucrătoare dintr-o lună. În țările în care instituțiile de statistică folosesc tarife săptămânale, analiştii au împărțit salariul la 5.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO