1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 25 º

Extern

India a ridicat interdicțiile privind exporturile de ingredient farmaceutic activ (API) pentru paracetamol

India, cel mai mare furnizor global de medicamente generice, a eliminat joi restricţiile cu privire la exporturile de ingredient farmaceutic activ (API) pentru paracetamol, la aproape trei luni după ce a introdus aceste restricţii în contextul pandemiei de COVID-19, transmite Reuters, citată de Agerpres.

28 mai, 2020 | Agerpres

Guvernul indian a suspendat în martie exporturile câtorva medicamente, printre care şi paracetamol, pentru a asigura disponibilitatea acestora pe piaţa internă, după ce pandemia de COVID-19 a perturbat lanţurile de aprovizionare la nivel global.

Directoratul general pentru comerţ exterior a anunţat joi că a revizuit politica de export pentru ingredientul farmaceutic activ (API) pentru paracetamol prin eliminarea sa de pe lista medicamentele restricţionate la export, ceea ce înseamnă că exporturile sunt libere cu efect imediat.

Conform estimărilor Pharmexcil (Consiliul indian de promovare a exporturilor farmaceutice), Europa este cel mai mare client al Indiei pentru API de paracetamol, importând circa 12.000 de tone anual. Analgezicul mai este vândut şi sub denumirea de acetaminofen.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO