1EUR = 4.7601 RON | Bucureşti 24 º

Extern

India, Brazilia şi Canada sunt interesate de achiziţionarea navelor franceze Mistral

Cei mai 'serioşi potenţiali cumpărători' pentru cele două nave Mistral construite pentru Rusia sunt, în opinia unor experţi francezi, India, Brazilia şi Canada, informează agenţia de presă TASS, care citează presa franceză, potrivit Agerpres.

07 aug, 2015 | Agerpres

Potrivit amiralului Alain Coldefy, specialist în arme şi strategii militar-maritime în cadrul Institutului pentru Relaţii Internaţionale şi Strategice (IRIS), 'Uniunea Europeană nu mai este văzută ca un candidat serios la achiziţionarea de elicoptere'. De asemenea, amiralul subliniază, într-un interviu pentru cotidianul 20 Minutes, că navele de acest tip 'pot fi utilizate inclusiv pentru realizarea de operaţiuni umanitare şi de pacificare, pentru acţiuni de anvergură în vederea acordării de ajutor militar, a evacuării de oameni şi acordare de ajutor populaţiei calamitate'.

În acelaşi timp, cotidianul Le Monde notează că Egiptul şi Arabia Saudită manifestă interes pentru achiziţionarea de nave Mistral şi sunt gata să depună toate eforturile pentru a cumpăra cele două portelicoptere.

Anterior, diferite mass-media din Franţa informau că printre posibilii cumpărători de nave Mistral s-ar număra Canada, Singapore, Egipt, Brazilia, India, China şi chiar Vietnam.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO