1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 34 º

Extern

India reduce impozitul pe profit pentru a stimula investiţiile private şi creşterea economică

Guvernul indian a anunţat vineri o reducere surprinzătoare a impozitului pe profit, prin care companiile ar putea economisi 20,5 miliarde de dolari, în cadrul măsurilor menite să stimuleze investiţiile private şi cresterea economică, transmite Reuters citat de Agerpres.

21 sep, 2019 | ECONOMICA.net

Ministrul de Finante. Nirmala Sitharaman, a declarat la o conferinta de presa ca impozitul pe profit va fi redus de la 30% la aproximativ 25%, în linie cu nivelul din alte tari asiatice, un anunt care a dus la cresterea cu peste 3% a actiunilor companiilor indiene.

"Începând din anul financiar 2019-2020, orice companie interna are optiunea de a plati un impozit pe venit de 22%, cu respectarea anumitor conditii. Impozitul pe venit efectiv pentru aceste companii va fi de aproximativ 25%, inclusiv suprataxele", a explicat oficialul indian.

Veniturile totale pierdute de stat în urma aplicarii acestei masuri sunt estimate la 1.450 miliarde de rupii (20,5 miliarde de dolari), a declarat Sitharaman, ceea ce sporeste temerile analistilor ca autoritatile nu-si vor putea îndeplini tinta de deficit de 3,3% pentru perioada 2019-2020, într-un moment în care colectarea taxelor este deja la un nivel scazut.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO