1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 23 º

Finanţe şi bănci

Indicatorul de încredere macroeconomică a crescut, în octombrie, pe seama componentei de anticipaţii

Indicatorul de încredere macroeconomică al CFA România a înregistrat valoarea de 69 puncte, în luna octombrie 2015, în creştere cu 4,1 puncte faţă de luna anterioară, potrivit unui comunicat al CFA România.

24 noi, 2015 | Agerpres

'Majorarea s-a datorat componentei sale de anticipaţii. Astfel, indicatorul condiţiilor curente a fost de 67,5, valoare similară cu cea înregistrată în exerciţiul anterior, iar indicatorul anticipaţiilor a crescut cu 6,2 puncte la valoarea de 67,9 puncte', se arată în comunicat.

În ceea ce priveşte cursul de schimb euro/leu, valorile mediane au consemnat un curs anticipat de 4,4500 pentru orizontul de 6 luni (valoare similară cu cea înregistrată în exerciţiul anterior).

Rata anticipată a inflaţiei pentru orizontul de 12 luni (octombrie 2016/octombrie 2015) a înregistrat o valoare mediană de 0,65% (faţă de 1% în exerciţiul anterior).

CFA România este asociaţia profesioniştilor în investiţii din România, deţinători ai titlului Chartered Financial Analyst, calificare administrată de CFA Institute (SUA). CFA România este una dintre cele 144 de societăţi membre ale CFA Institute şi are peste 160 de membri.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO