Indicele BET, cel mai important al Bursei de la București, a trecut pentru prima dată de pragul de 12.000 de puncte

Indicele principal al Bursei de Valori Bucureşti (BET) a închis ziua de marţi peste pragul psihologic de 12.000 de puncte, pentru prima dată în istorie, acesta situându-se la 12.006,24 puncte.
AGERPRES - mar, 13 iul. 2021, 21:53
Indicele BET, cel mai important al Bursei de la București, a trecut pentru prima dată de pragul de 12.000 de puncte

„De la începutul anului, BET este pe plus cu peste 22%, iar pentru ultimele 12 luni, câştigul este de aproape 42%. Dacă ne uităm la BET-TR, care reflectă şi dividendele distribuite de companiile din BET, atunci creşterea din acest an este de aproape 27%, iar pentru ultimele 12 luni, de aproape 50%”, au scris reprezentanţii BVB pe pagina de Facebook a instituţiei.

Indicele BET avea, la închiderea sesiunii de marţi, o creştere de 0,32%, o apreciere similară fiind consemnată şi de indicele BET-TR, care a ajuns la 20.918,05 puncte.

Bursa de Valori Bucureşti a închis în creştere pe aproape toţi indicii şedinţa de tranzacţionare de marţi, cu un rulaj de 944,537 milioane de lei (191,675 milioane de euro), din care 905,786 milioane lei (183,811 milioane euro) tranzacţii cu obligaţiuni.

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat o creştere cu 0,33%.

În acelaşi timp, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a câştigat 0,14% din valoare, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI, s-a depreciat cu 0,46%.

De asemenea, indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a încheiat şedinţa în urcare cu 0,08%, iar BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, s-a depreciat cu 0,13%.

Pe Piaţa Reglementată, cele mai tranzacţionate au fost acţiunile Banca Transilvania – cu 9,302 milioane de lei, urmate de cele ale BRD-GSG, care au generat schimburi în valoare de 6,534 milioane de lei, şi de titlurile Teraplast, cu 4,238 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile COMCM Constanţa, în creştere cu 14,44%, de cele ale SIF Hoteluri (+12,61%) şi Grup Industrial Electrocontact (+8,33%).

În schimb, cele mai importante scăderi au fost consemnate de Mecanica Fină (-14,93%), Turism Felix (-3,59%) şi Şantierul Naval Orşova (-2,38%).

Te-ar mai putea interesa și
BEI și FEI vor oferi sprijin României pentru consolidarea investițiilor făcute prin intermediul Facilității pentru Recuperare şi Rezilienţă
BEI și FEI vor oferi sprijin României pentru consolidarea investițiilor făcute prin intermediul Facilității pentru ...
Noua investiţie pentru îmbunătăţirea finanţării afacerilor, acţiunilor climatice şi a investiţiilor digitale în România, în cadrul Facilităţii UE de Redresare şi Rezilienţă, va fi......
Patru state din Uniunea Europeană vor să construiască în Marea Nordului centrale eoliene care crească de zece ori capacitatea eoliană offshore a blocului comunitar
Patru state din Uniunea Europeană vor să construiască în Marea Nordului centrale eoliene care crească de zece ori capacitatea ...
Germania, Belgia, Ţările de Jos şi Danemarca s-au angajat să construiască o capacitate de energie eoliană de cel puţin ...
Cheltuielile militare ale Rusiei au crescut cu 40% în primele patru luni din an
Cheltuielile militare ale Rusiei au crescut cu 40% în primele patru luni din an
Cheltuielile militare ale Rusiei au crescut cu aproape 40% în primele patru luni ale acestui an, indică datele preliminare ...
Compania germană Uniper va continua să importe gaze naturale din Rusia încă un deceniu
Compania germană Uniper va continua să importe gaze naturale din Rusia încă un deceniu
Grupul german Uniper SE intenţionează să menţină importurile de gaze naturale din Rusia încă un deceniu, chiar dacă ...