Indicele BET, cel mai important al Bursei de la București, a trecut pentru prima dată de pragul de 12.000 de puncte

Indicele principal al Bursei de Valori Bucureşti (BET) a închis ziua de marţi peste pragul psihologic de 12.000 de puncte, pentru prima dată în istorie, acesta situându-se la 12.006,24 puncte.
AGERPRES - mar, 13 iul. 2021, 21:53
Indicele BET, cel mai important al Bursei de la București, a trecut pentru prima dată de pragul de 12.000 de puncte

„De la începutul anului, BET este pe plus cu peste 22%, iar pentru ultimele 12 luni, câştigul este de aproape 42%. Dacă ne uităm la BET-TR, care reflectă şi dividendele distribuite de companiile din BET, atunci creşterea din acest an este de aproape 27%, iar pentru ultimele 12 luni, de aproape 50%”, au scris reprezentanţii BVB pe pagina de Facebook a instituţiei.

Indicele BET avea, la închiderea sesiunii de marţi, o creştere de 0,32%, o apreciere similară fiind consemnată şi de indicele BET-TR, care a ajuns la 20.918,05 puncte.

Bursa de Valori Bucureşti a închis în creştere pe aproape toţi indicii şedinţa de tranzacţionare de marţi, cu un rulaj de 944,537 milioane de lei (191,675 milioane de euro), din care 905,786 milioane lei (183,811 milioane euro) tranzacţii cu obligaţiuni.

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat o creştere cu 0,33%.

În acelaşi timp, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a câştigat 0,14% din valoare, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI, s-a depreciat cu 0,46%.

De asemenea, indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a încheiat şedinţa în urcare cu 0,08%, iar BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, s-a depreciat cu 0,13%.

Pe Piaţa Reglementată, cele mai tranzacţionate au fost acţiunile Banca Transilvania – cu 9,302 milioane de lei, urmate de cele ale BRD-GSG, care au generat schimburi în valoare de 6,534 milioane de lei, şi de titlurile Teraplast, cu 4,238 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile COMCM Constanţa, în creştere cu 14,44%, de cele ale SIF Hoteluri (+12,61%) şi Grup Industrial Electrocontact (+8,33%).

În schimb, cele mai importante scăderi au fost consemnate de Mecanica Fină (-14,93%), Turism Felix (-3,59%) şi Şantierul Naval Orşova (-2,38%).

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...