1EUR = 4.7592 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Inditex: Vânzările au încetinit, afectate de vremea din Europa

Grupul spaniol Inditex, cel mai mare retailer de îmbrăcăminte din lume, a raportat o încetinire a vânzărilor în perioada august-octombrie 2017, din cauza toamnei călduroase din Europa, care nu i-a stimulat pe consumatori să-şi reînnoiască garderoba, transmit MarketWatch şi Reuters.

13 dec, 2017 | Agerpres

Vânzările au urcat cu 6%, la 6,3 miliarde de euro (7,4 miliarde de dolari), în linie cu estimările analiştilor, faţă de un avans de 10% în februarie-octombrie 2017.

Profitul net a urcat cu 2,7% în perioada august-octombrie 2017, la 975 milioane de euro.

Şi alţi retaileri de îmbrăcăminte, cum ar fi Next şi John Lewis, au fost afectaţi de vremea mai caldă decât de obicei. Cel mai mare rival al Inditex, compania suedeză H&M (HMb.ST), va raporta vineri rezultatele financiare

Anul acesta, acţiunile Inditex au scăzut cu aproximativ 5%, în timp ce titlurile H&M au înregistrat un declin de aproape 20%. La Bursa de la Madrid, acţiunile companiei spaniole au urcat miercuri dimineaţă cu 4%.

Analiştii se aşteaptă la majorarea vânzărilor Inditex, după vremea rece din noiembrie.

La rate de schimb constante, vânzările online şi în magazine au urcat cu 13% în perioada 1 noiembrie-11 decembrie 2017, pe fondul succesului colecţiei de toamnă-iarnă.

Aprecierea euro şi creşterea mai lentă a vânzărilor au redus marja de profit a Inditex la 58,4% în perioada august-octombrie 2017, în scădere cu 33 puncte de bază anul trecut.

Inditex are opt branduri, inclusiv Zara, Massimo Dutti, Stradivarius, Pull&Bear, Bershka şi Oysho.

În perioada februarie-octombrie 2017, Inditex a deschis 212 magazine noi, având acum 7.504 magazine în 94 de ţări.

În România, la finele anului trecut, reţeaua Inditex era formată din 57 de magazine, cu brandurile Zara, Pull&Bear, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home şi Massimo Dutti.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO