Industria auto din Germania va avea şi în următorii ani probleme în aprovizionarea cu cipuri – manager Audi

Problemele în aprovizionarea cu semiconductori, care au creat blocaje pentru industria auto din Germania, vor continua timp de câţiva ani, în pofida planurilor producătorilor de cipuri de a-şi construi uzine în Germania, a declarat vineri un manager de la Audi, transmite Reuters.
AGERPRES - vin, 11 aug. 2023, 11:01
Industria auto din Germania va avea şi în următorii ani probleme în aprovizionarea cu cipuri - manager Audi

Constructorii auto germani şi producătorii de electronice au fost afectaţi de întârzierile de producţie, provocate de un deficit global de cipuri. Directorii de companii şi decidenţii politici au început să regândească lanţurile de aprovizionare şi încearcă să reducă dependenţa de un număr redus de furnizori de cipuri asiatici şi americani, scrie Agerpres.

Autorităţile de la Berlin curtează cei mai mari producători mondiali de cipuri cu subvenţii în valoare de miliarde de euro. Recent giganţi precum Intel şi TSMC au anunţat că au de gând să construiască fabrici de cipuri în Germania.

„Este nevoie de mai mulţi ani. Este vorba de investiţii de ordinul miliardelor de dolari”, a declarat Renate Vachenauer, director de achiziţii la constructorul auto german Audi, o divizie din grupul Volkswagen, pentru cotidianul Augsburger Allgemeine.

Renate Vachenauer a precizat că producătorii auto ar putea diminua blocajele prin reducerea diversităţii de cipuri pe care le utilizează, din cele 8.000 de tipuri diferite de cipuri prezente astăzi în autovehicule. „Trebuie să utilizăm multe instrumente pentru a stabiliza aprovizionarea cu semiconductori şi de asemenea să ne facem stocuri”, a adăugat Vachenauer.

Joi, comisarul european pentru Piaţa Internă, Thierry Breton, a declarat că Uniunea Europeană va investi 100 de miliarde de euro în politica sa de producţie de semiconductori pentru a deveni independentă în acest domeniu. În conformitate cu ‘Chips Act’, strategie adoptată în acest an de Comisia Europeană, producţia de cipuri în Uniunea Europeană ar urma să reprezinte 20% din capacităţile mondiale de producţie în 2030.

Te-ar mai putea interesa și
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale de ATletism de a acorda prime medaliaţilor cu aur la Jocurile......
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Aproape jumătate (49,6%) din tot traficul de internet de anul trecut a fost generat de roboți, cu 2% mai mult față de ...
Serviciile secrete americane consideră probabilă varianta ca Putin să nu fi ordonat uciderea lui Navalnîi – WSJ
Serviciile secrete americane consideră probabilă varianta ca Putin să nu fi ordonat uciderea lui Navalnîi – WSJ
Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus Vladimir Putin nu a ordonat probabil uciderea politicianului ...