Industria va consuma 5% gaze de import în luna mai. Estimarea iniţială a fost de 4%

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a modificat structura amestecului de gaze pentru luna mai, astfel că industria va consuma 5% gaze de import, nu 4%, cum estimase ANRE la începutul lunii, potrivit unui document postat pe site-ul instituţiei.
Economica.net - vin, 16 mai 2014, 09:28
Industria va consuma 5% gaze de import în luna mai. Estimarea iniţială a fost de 4%

Restul de 95% din consumul industrial va fi acoperit din producţia internă.

Structura amestecului pentru populaţie şi pentru termocentralele care furnizează agent termic clienţilor casnici nu se va modifica şi va rămâne 2% gaze de import şi 98% gaze de producţie internă.

Iniţial, Transgaz, operatorul de transport şi sistem al gazelor, a propus ca, în luna mai, România să consume doar gaze din producţia internă, fără să mai apeleze la importuri.

ANRE a avizat însă, la începutul lunii, o pondere a importurilor de 2% pentru populaţie şi termocentralele care livrează agent termic consumatorilor casnici şi de 4% pentru consumatorii industriali.

În mai 2013, rapoartele de pe site-ul ANRE arată că România a consumat 20,7% gaze de import şi 79,3% gaze de producţie internă.

Totodată, consumul naţional în mai 2014 este estimat la 7,3 milioane de MWh, cu 7% mai mare faţă de cel care a fost în aceeaşi lună a anului trecut, respectiv 6,8 milioane de MWh.

Piaţa reglementată va consuma 1,4 milioane de MWh, iar industria – 4,7 milioane de MWh, restul fiind consumul propriu tehnologic al reţelelor şi centralelor.

Te-ar mai putea interesa și
Ciprian Dascălu, BCR: Rata dobânzii de referință va rămâne neschimbată până la ședința din februarie 2026. Inflație la 7,5% pe tot anul 2025
Ciprian Dascălu, BCR: Rata dobânzii de referință va rămâne neschimbată până la ședința din februarie 2026. Inflație ...
După decizia BNR de menținere a dobânzii de politică monetară la 6,5%, Ciprian Dascălu, economistul șef al BCR, anunță că prima tăiere a ratei dobânzii cheie va avea loc probabil la......
Lichiditatea băncilor se evaporă. Dobânda ROBOR crește la 7,5% până la finalul lui 2025, din cauza inflației – Analiști
Lichiditatea băncilor se evaporă. Dobânda ROBOR crește la 7,5% până la finalul lui 2025, din cauza inflației – ...
ROBOR s-ar putea situa la 6,5% - 7,5% sau chiar 8% la sfârșitul anului, pentru a îngloba inflația, arată Adrian Codirlașu, ...
Companiile auto chineze se extind agresiv în Europa
Companiile auto chineze se extind agresiv în Europa
Constructorii chinezi de automobile se extind în Europa mizând pe prețuri competitive în diferite segmente de piață ...
SUA impun sancțiuni împotriva raportorului special al ONU pentru teritoriile palestiniene, Francesca Albanese
SUA impun sancțiuni împotriva raportorului special al ONU pentru teritoriile palestiniene, Francesca Albanese
Şeful diplomaţiei americane Marco Rubio a anunţat miercuri că Statele Unite ale Americii vor impune sancţiuni împotriva ...