1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 2 º

Extern

Inflatia din Statele Unite a crescut in luna august cu 0,4%

Indicele preţurilor de consum în Statele Unite ale Americii a crescut în august cu 0,4%, după un avans de 0,6% luna anterioară, inflaţia interanuală ajungând la 1,3%, ca rezultat al reactivării cererii, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

11 sep, 2020 | Agerpres

Inflaţia în SUA a început să crească după ce, în mai, a atins nivelul de 0,1%, cel mai scăzut din ultimii patru ani şi jumătate, ca urmare a unei majorări a cererii, pe măsură ce au fost relaxate măsurile impuse în contextul pandemiei.

Pandemia a afectat puternic economia SUA, ţara cea mai lovită la nivel mondial, care a ajuns vineri la 6,3 milioane de cazuri şi 193.000 de morţi, mai scrie EFE.

În timp ce Rezerva Federală a continuat politica monetară cu rate ale dobânzilor la nivelurile cele mai scăzute istoric, creşterile de preţuri au apărut ca urmare a reluării activităţii economice.

Oficiul de Statistică a subliniat că avansul lunar din august a fost generalizat şi că 49% din această creştere s-a datorat unei majorări accentuate a preţurilor la autoturisme şi camioane uzate, cu contribuţii şi din partea preţurilor la benzină, întreţinerea locuinţei, cele pentru recreere şi echipamente de uz casnic.

Preţurile la energie s-au majorat cu 0,9% în august şi cele ale benzinei cu 2%, în timp ce preţurile alimentelor s-au apreciat cu 0,9 %.

Activitatea economică a SUA s-a contractat, în ritm anual, cu 31,7% în trimestrul al doilea din 2020, respectiv cu 9,1% faţă de precedentele trei luni, o cifră puţin mai bună decât se estimase iniţial, conform unui comunicat de săptămâna trecută al Biroului de Analiză Economică.

La rândul său, şi piaţa muncii a înregistrat o îmbunătăţire, cu un indice al şomajului ce a coborât de la 10,5% în iulie la 8,4% în august.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO