Inflaţia în zona euro a accelerat în luna iulie

Rata anuală a inflaţiei în zona euro a fost de 0,2% în luna iulie 2016, o uşoară accelerare după ce în luna iunie preţurile de consum în zona euro au înregistrat o creştere anuală de 0,1%, arată datele publicate joi de Oficiul european de statistică (Eurostat). 
Economica.net - joi, 18 aug. 2016, 09:58
Inflaţia în zona euro a accelerat în luna iulie
Chiar dacă este a doua lună consecutiv în care zona euro înregistrează o inflaţie pozitivă, după patru luni de inflaţie zero sau uşor negativă, avansul preţurilor în zona euro rămâne mult sub ţinta de 2% a Băncii Centrale Europene. 

În cazul Uniunii Europene, rata anuală a inflaţiei a înregistrat un avans similar celui din zona euro, de la 0,1% în luna iunie până la 0,2% în luna iulie. Cele mai scăzute rate anuale ale inflaţiei au fost înregistrate în Bulgaria şi Croaţia (ambele cu o scădere de 1,1%) şi Slovacia (minus 0,9%), iar cele mai mari creşteri ale preţurile s-au înregistrat în Belgia (2,0%), Suedia (1,1%) şi Malta (0,9%). 

Potrivit Eurostat, în România, rata anuală a inflaţiei a urcat în luna iulie la minus 0,3%, de la un nivel de minus 0,7% în luna iunie şi unul de minus 3% în luna mai. 

Comparativ cu luna iunie 2016, inflaţia anuală a scăzut în nouă state membre UE a rămas stabilă în şapte state şi a crescut în 12 state, inclusiv în România. 

Banca Naţională României (BNR) prognozează o inflaţie de minus 0,4% pentru finalul acestui an, cu un punct procentual sub estimarea anunţată în luna mai a acestui an, de 0,6%, potrivit celui mai recent Raportului trimestrial asupra inflaţiei. 

Te-ar mai putea interesa și
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol și Aro Palace
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol ...
Acționarii Aro Palace au respins astăzi, 25 aprilie, propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol și Aro Palace, potrivit unui anunț remis Bursei......
Strabag și-a crescut cu 10% numărul de angajați din România în 2023
Strabag și-a crescut cu 10% numărul de angajați din România în 2023
Strabag și-a crescut cu 10% numărul de angajați din România, de la 1.768 la 1.942 într-un an marcat de incertitudini ...
Tănase, BVB: Avem mai mult de 50 de listări din 2010 şi până acum. Jumătate au avut loc în 2021
Tănase, BVB: Avem mai mult de 50 de listări din 2010 şi până acum. Jumătate au avut loc în 2021
Peste 50 de companii s-au listat la Bursa de Valori din Bucureşti din 2010 şi până în prezent, iar aproape jumătate ...
Guvernul aprobă deschiderea unui nou punct de frontieră cu Ungaria la Beba Veche
Guvernul aprobă deschiderea unui nou punct de frontieră cu Ungaria la Beba Veche
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, deschiderea unui nou punct de frontieră cu Ungaria, la Beba Veche.