1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 18 º

Economie

Inflaţia va creşte către ţinta BNR de 2,5%, în a doua parte a anului - Coface

Specialiştii Coface estimează că inflaţia va înregistra un trend crescător, către ţinta Băncii Naţionale a României (BNR) de 2,5%, în a doua parte a anului, potrivit datelor prezentate, joi, într-o conferinţă de presă.

29 ian, 2015 | Agerpres

'Anul 2015 va debuta cu o inflaţie anuală sub 1%, urmând să înregistreze un trend crescător către ţinta BNR de 2,5% în a doua jumătate a anului. Astfel, în scenariul de bază, inflaţia medie anualizată pentru 2015 nu va depăşi 2%, însă surprize pot apărea din partea ofertei ('supply side inflation') sau a rezultatului producţiei agricole, ambele având un grad ridicat de incertitudine', estimează specialiştii Coface.

Ei sunt de părere că politica monetară din ultimul an ar trebui să aibă un efect favorabil asupra perspectivelor de relansare a finanţării şi susţinerii creşterii economice, scrie Agerpres.

'Acest lucru se observă deja, cel puţin din perspectiva orientării creditelor noi către moneda locală, ponderea acestora fiind în creştere în portofoliul băncilor. Cu toate acestea, apetitul mediului privat pentru creditare este în continuare foarte redus, atât pe zona de corporate, cât şi în ceea ce priveşte gospodăriile populaţiei', mai arată Coface.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO