1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 19 º

Finanţe şi bănci

ING a câştigat licitaţia pentru preluarea diviziei din Turcia a HSBC

Grupul bancar olandez ING Group NV este pe punctul de a câştiga licitaţia pentru preluarea diviziei din Turcia a HSBC, informează Reuters, citând surse din apropierea discuţiilor.

03 iul, 2015 | Agerpres

Potrivit surselor, HSBC a restrâns căutările pentru găsirea unei bănci care să preia operaţiunile diviziei sale din Turcia, iar ING este cumpărătorul preferat.

La începutul lunii mai, grupul ING, care este deja prezent pe piaţa din Turcia, a depus o ofertă non-angajantă pentru operaţiunile HSBC din Turcia, alături de alte două bănci: Qatar National Bank şi Arab Banking Corporation.

Potrivit surselor, atât Qatar National Bank, cât şi Arab Banking Corporation, nu au făcut progrese în discuţiile cu HSBC şi între timp au devenit mai interesate în achiziţionarea Finansbank, divizia din Turcia a National Bank of Greece.

În luna februarie a acestui an, directorul general de la HSBC, Stuart Gulliver, a declarat că subsidiarele cu probleme ale băncii, cele din Brazilia, Mexic, Turcia şi SUA, au la dispoziţie maximum doi ani pentru a-şi îmbunătăţi rezultatele, în caz contrar urmând să fie vândute.

Divizia HSBC din Turcia a înregistrat anul trecut pierderi de 64 milioane de dolari din cauza unor limite impuse de autorităţile de reglementare la dobânzile pentru cardurile de credite şi overdraft-uri. HSBC are cea de-a 13-a reţea bancară din Turcia, cu mult în urma liderilor Isbank şi Garanti Bank.

Pentru ING, o achiziţie pe piaţa din Turcia ar însemna o reluare a procesului de extindere internaţională care a fost oprit după ce Guvernul olandez a fost nevoit să vină în ajutorul ING după criza financiară din 2008. Conform regulilor europene privitoare la ajutoarele de stat, ING a fost nevoit să vândă unele operaţiuni şi nu a avut voie să facă achiziţii, însă această interdicţie s-a încheiat după ce, în luna mai, grupul bancar şi-a redus participaţia la fosta sa divizie de asigurări NN Group.

Directorul ING, Ralph Hamers, a declarat că va lua în considerare posibile achiziţii pentru a se extinde în ţările unde grupul este deja prezent.

În România, ING Bank a înregistrat în primul trimestru al acestui an un profit net de 82 milioane de lei, în creştere cu 9% faţă de cel din perioada similară a anului trecut.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO